Обласну лікарню забезпечили обладнанням для діагностики та лікування легеневих захворювань

Обласну лікарню забезпечили обладнанням для діагностики та лікування легеневих захворювань

Благодійники передали гуманітарну допомогу майже на мільйон гривень Черкаській обласній лікарні. Медичний заклад забезпечили надсучасним обладнанням для діагностики захворювань гортані та верхніх дихальних шляхів, а також засобами індивідуального захисту. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Також до складу матеріально-технічної бази лікарні додали відеофіброларингоскоп фірми «Карл Шторц», який дає можливість діагностувати та лікувати хворого засобами відео- та фотофіксації завдяки якісному зображенню.

– Точність діагностування дозволить скоротити термін лікування та підвищити його ефективність. У випадку складних випадків, фахівці зможуть колегіально ухвалювати рішення, ознайомившись з фото- та відеоматеріалами обстеження пацієнта. Таке ж обладнання особливо необхідне під час надання допомоги хворим на COVID-19. Тож зараз це оснащення активно застосовуватимемо, – зауважив головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник.

Вартість такого медичного поповнення – близько 600 тисяч гривень. Зокрема, благодійна організація «Благодійний фонд «МХП-Громаді» в межах спільного проєкту бізнесу, влади та громадськості «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19» скерував лікарні засоби індивідуального захисту на 300 тисяч гривень. Це – маски, рукавички, комбінезони.

Загалом, завдяки підтримці соціально відповідального бізнесу, зокрема «МХП», Черкаська обласна отримала обладнання на понад п’ять млн грн: ШВЛ, кисневі концентратори, монітори пацієнта. Це обладнання зараз допомагає у лікуванні хворих на коронавірус. Також лікарня продовжує отримувати ЗІЗи для медичного персоналу.

– Підтримка бізнесом медичної галузі у цей період – неоціненна. Пандемія коронавірусу мобілізувала та об’єднала нас усіх. Завдяки благодійникам та «Спільнодії Черкащини», наші лікарні вже пів року отримують обладнання, засоби індивідуального захисту для медичних працівників. Відеофіброларингоскоп – ще один крок до покращення якості надання медичних послуг на Черкащині. Якість діагностики, призначення ефективного лікування, скорочення перебування на стаціонарі – визначає високий рівень медичного обслуговування, – сказала начальниця Управління охорони здоров’я ЧОДА Лариса Кошова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x