На Черкащині зафіксували майже п’ять тисяч випадків домашнього насильства

На Черкащині зафіксували майже п’ять тисяч випадків домашнього насильства

Майже п’ять тисяч звернень щодо домашнього насильства надійшло до поліції з початку року. Про це поінформував начальник ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко на міжвідомчій нараді в Черкаській ОДА 21 жовтня.

Під час обговорення питання запобігання та протидії домашньому насильству Куратченко зазначив, що з початку 2020 року до поліції області надійшло 4 773 звернення від громадян про вчинення домашнього насильства.

За словами начальника ГУНП в області, поліцейські склали впродовж року 2 345 протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.

Також слідчі розглядають 33 кримінальні провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України, із них 20 скерували до суду.

– Водночас, у Черкаській області існує проблема виконання кривдниками заборонного припису. Їм немає де проживати, і вони повертаються додому, не дотримуючись встановлених обмежень. Скривджені жінки самі впускають чоловіків до помешкань, а ті продовжують вчиняти насильство й нерідко ще жорсткіше, — наголосив Михайло Куратченко.

Він додав, що з початку 2019 року в області створено мобільні групи з протидії домашнього насильства. Зараз функціонує 12 груп. Є проблеми щодо їхньої діяльності на території селищ, тому там залучали поліцейських офіцерів громади та дільничих офіцерів поліції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x