Поліція радить черкащанам берегти свої телефони від вуличних зловмисників

Поліція радить черкащанам берегти свої телефони від вуличних зловмисників

Ринок пропонує покупцям безліч моделей телефонів, які вирізняються своєю функціональністю, а відповідно і ціною. А покупець вже обирає для себе телефон згідно своїх потреб та можливостей, адже мобільний давно став невід’ємною частиною буденного життя. Та поряд зі значним поширенням мобільного зв’язку постала проблема крадіжок гаджетів. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Значна кількість крадіжок мобільних відбувається у громадському транспорті та місцях значного скупчення людей, оскільки зловмисникові в такій ситуації значно легше наблизитися до своєї жертви, поцупити її річ та, відповідно, зникнути непоміченим.

Шановні громадяни, користуйтеся простими порадами, які допоможуть Вам уникнути прикрих ситуацій:
– не кладіть мобільний телефон у зовнішні кишені одягу;
– не давайте у руки незнайомцям свій телефон;
– у громадському транспорті звертайте увагу на осіб, що стоять поруч із Вами, якщо деякі з них викликають у вас підозру і сумніви – перейдіть на інше місце;
– пильно стежте за своїми речами, прямуючи вулицею, не потрібно демонстративно розмахувати ними, адже це найлегший спосіб для злочинця скористатися моментом;
– не залишайте речі без нагляду на тривалий час або у малознайомих людей.

Пам’ятайте, що ваш мобільний для зловмисників є ласою здобиччю, яка принесе їм непоганий прибуток.

Також, аби не стати жертвою пограбування та перешкодити зловмиснику вчинити злочин уникайте безлюдних, неосвітлених місць. У вечірній час краще ходити там, де більший рух автотранспорту та є перехожі.

Якщо у Вас викрали телефон, не зволікайте та негайно звертайтесь за допомогою до правоохоронців, адже вірогідність затримання злочинця по «гарячих слідах» набагато вища, ніж через деякий час.

Повідомляючи до Національної поліції про крадіжку мобільного телефону, вказуйте детально та правдиво обставини, під час яких сталася подія. Пам’ятайте, що згідно з статті 383 Кримінального кодексу України за надання завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до двох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x