«Підготовку до нового опалювального сезону повністю завершено», – Сергій Сергійчук

«Підготовку до нового опалювального сезону повністю завершено», – Сергій Сергійчук

Теплогенеруючі підприємства області на 100% забезпечені паливом. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив очільник Черкаської ОДА.

«Проте на загальному позитивному фоні є одна “темна пляма”. Мова про Смілу. Початок опалювального сезону тут знову під загрозою зриву.

У цей вівторок я провів нараду з представниками «Смілакомунтеплоенерго» та керівництвом Сміли щодо початку опалювального сезону. За її результатами міська влада обіцяла протягом 2-х діб провести оплату за вересень 2020 року по договору реструктуризації з НАК «Нафтогаз України».

За останні два дні відбулось 2 засідання виконкому Смілянської міської ради. Але на них так і НЕ ухвалили рішення про виділення коштів КР для розрахунків перед «Нафтогазом» в сумі 2 млн 68 тис грн.

Відсутність оплати – це порушення умов договору реструктуризації з компанією. На цій підставі НАК має повне право НЕ подавати газ комунальному підприємству.

На початку листопада до несплаченого боргу за вересень додасться ще й борг за жовтень. Тож його сума одразу зросте удвічі. :exclamation:А якщо заборгованість триватиме більше як три місяці, то НАК матиме право взагалі розірвати договір реструктуризації.

Сміла втратить можливість бути споживачем НАКу, а відтак продовжити розрахунки по договорах і буде змушена сплатити НАКу 40 млн грн за повторне підключення. Ці витрати ляжуть на плечі смілян.

І це при тому, що у міської влади необхідні кошти є. От чого немає, – то це совісті.

Ми звернемось до прокуратури щодо притягнення до відповідальності за ці дії, а також за невиконання протиепідемічних вимог щодо дотримання карантину, тобто за бездіяльність, яка означає скасування рішень Уряду. Це ставить під загрозу безпеку і життя громадян.

Сподіваюся, правоохоронні органи дадуть відповідну оцінку таким діям!», – йдеться у зверненні Сергія Сергійчука.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x