«Метою Будинку ветеранів є створення родинних зв’язків між ветеранами та суспільством», – Дмитро Кухарчук (ВІДЕО)

«Метою Будинку ветеранів є створення родинних зв’язків між ветеранами та суспільством», – Дмитро Кухарчук (ВІДЕО)

Соціальний проєкт Національного корпусу – Будинок ветеранів презентували в Черкасах 23 жовтня. На заході були присутні представники міністерства у справах ветеранів, очільники міста та області, перший командир, засновник полку «А3ОВ» Андрій Білецький, кандидат на посаду міського голови Дмитро Кухарчук та лауреати фестивалю «Пісні, народжені в АТО».

Центр надання соціально-реабілітаційних послуг створили з метою повернення ветеранів та їхніх родин до мирного життя, надання взаємодопомоги та підтримки, проведення заходів з національно-патріотичного виховання молоді за участі ветеранів та створення майданчика для проведення дозвілля жителів мікрорайону «Кривалівський».

– Відбулася подія, до якої ми наполегливо йшли майже два роки. Після повернення з війни я хотів, щоб у Черкасах було місце, де бійці могли б отримати допомогу та підтримку. Втілення цієї мрії стало можливим завдяки сприянню небайдужих. Хочу подякувати побратимам та однодумцям з Національного корпусу, міському голові Анатолію Бондаренку, колегам Департаменту соціальної політики. Планів щодо подальшої роботи – багато, – сказав ідейний натхненник, творець проєкту, ветеран Російсько-української війни, голова ветеранського братерства Черкащини Володимир Болсуновський.

Він додав, що міська рада спрямувала на ремонт 1 мільйон 300 тисяч гривень. Усі послуги для ветеранів є безкоштовними.

Будинок ветеранів названий на честь черкащанина, старшого лейтенанта третього окремого полку спеціального призначення Євгена Подолянчук, який загинув під час оборони Донецького аеропорту.

– Найбільша честь та щастя бути дружиною героя. Він був непересічною людиною, справжнім лицарем та офіцером з великої літери. Це найкраще увіковічнення його слави. Хто чутиме про Будинок ветеранів, той продовжуватиме його славу та дізнаватиметься про нього все більше. Дякую за цей проєкт, – сказала дружина загиблого бійця, Марія Подолянчук.

Як зазначив лідер місцевого осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук, у Будинку ветеранів функціонуватиме комплексний центр, який містить музей української хати, хостел для ветеранів та учасників бойових дій, а також кабінет психолога.

– Цей Будинок Ветеранів створений для бійців, які брали участь у всіх війнах. Однією з пріоритетних цілей закладу є створення родинних зв’язків між ветеранами та суспільством. Адже держава не дбає про це, тому ми вирішили потурбуватися самотужки. Ми розпочали зі створення цього будинку в районі «Д». Подібні проєкти ми плануємо створювати по всьому місту, щоб Черкаси були культурно інтегрованим та духовно розвиненими, – зазначив Дмитро Кухарчук.

За словами першого командиру полку «Азов», голови партії «Національний корпус» Андрія Білецького, Будинок Ветеранів у Черкасах повинен стати центром ветеранів Черкащини та їхнім прихистком.

– Я впевнений, що цей заклад буде постійно вдосконалюватися не лише за зовнішнім виглядом, а й за внутрішнім наповненням. На мою думку, філософія подібних будівель повинна стосуватися не лише ветеранів, бо вони також можуть навчити інших багатьом речам. У сучасному суспільстві зароджується думка, що досвід ветеранів несприйнятний для цивільного життя. Так, війна – це погано. Однак це та річ, яка нагадує про найголовніше, зокрема, шляхетність, дружбу та обов’язок захищати країну, які подекуди важливіші за життя, – зазначив Андрій Білецький.

 

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x