В області тривають рейдові перевірки щодо нелегальних перевезень

В області тривають рейдові перевірки щодо нелегальних перевезень

Фахівці провели 9 рейдів щодо нелегальних пасажирських перевезень в області протягом жовтня. Надалі перевірки планують зробити регулярними. Відповідне доручення дав голова ОДА Сергій Сергійчук. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Усього протягом 2020 року на Черкащині здійснили 18 рейдових перевірок. До контролю нелегальних пасажирських перевезень долучилися всі профільні структури області. Зокрема, представники обласної державної адміністрації, Головного управління Державної податкової служби України, управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Патрульної поліції Департаменту патрульної поліції, Черкаської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту, перевізників.

Під час проведення заходів зафіксували та задокументували 14 фактів здійснення перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів. Матеріали справ скерували для розгляду та ухвалення рішення в судові органи. Порушникам законодавства загрожує адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Проблема нелегальних перевезень набула актуальності під час карантинних обмежень. Не маючи дозвільних документів на провадження відповідного виду господарської діяльності, страхового полісу, не сплачуючи податки, своєю протиправною діяльністю нелегальні перевізники завдають значної економічної шкоди законним перевізникам, які втрачають майже 20-25 % пасажиропотоків.

Слід зазначити, що ці транспортні засоби не проходять технічний огляд, зокрема, не контролюється стан здоров’я водіїв перед виїздом на маршрут, що наражає пасажирів на небезпеку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x