Хто такі зоряні діти?

Із серії «Про чарівну конячку та зоряних дітей, Пончика та пенсію, класичну музику та багато що інше»

Хто такі «зоряні діти», чим вони особливі та якого ставлення до себе потребують у суспільстві?..
Усі ці доволі складні питання я ставлю і перед собою, і перед іншими у книзі «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика й Насті». Хоча це – дитяча казка, і я намагалася розповісти в ній про зоряних діток цікаво та неупереджено.
Отже, хочу поділитися з читачами «Нової доби» передмовою до казки…

* * *
Дорогий читачу, можливо, ти ніколи над цим не замислювався, але планета Земля, на якій ми з тобою живемо, – найкрасивіша з усіх сущих планет. Такою задумав її Великий Творець.
У всесвіті також є сила-силенна інших небесних тіл, і деякі розміщені дуже далеко від Землі. Ми милуємося ними, коли вночі дивимося в бездонне небо. Ці світні вогники люди називають зірками. Далеко від великих міст, в якомусь селі в нічному небі добре видно Молочний Шлях. Це – мільярди зірок, великих і малих, які схожі на світлу доріжку, прокладену в небі.
Однак мало хто знає, що на найкрасивіших зірках Молочного Шляху живуть добрі гноми. Іноді вони навідуються один до одного в гості, перелітаючи із зірки на зірку на спинах величезних грифонів (так називають чарівних звірів із крилами й головою орла, тулубом лева і зміїним хвостом). Із собою гноми беруть своє улюблене й дуже цінне частування – два види пилку: смарагдовий і зоряний. На смак смарагдовий пилок вельми відрізняється від зоряного, тому гноми зберігають ці ласощі в окремих глиняних горщиках.

Але у всесвіті на подорожніх чигають всілякі небезпеки: то на них пробує напасти зграя чорних воронів – слуг злого чаклуна Бунгара, а то з-за якоїсь великої планети назустріч неочікувано вилітає вогненна комета. І тоді грифонам доводиться ухилятися, різко змінюючи напрям польоту. У такі моменти бідолашні гноми ледь-ледь утримуються на волохатих спинах грифонів, а іноді навіть опиняються догори дриґом, і тоді дорогоцінний пилок висипається з глиняних горщиків і розноситься по всьому всесвіту.
Зазвичай трохи пилку долітає до самої Землі, а вітри підхоплюють його і несуть над світом мандрів, що зветься Гріа́ндією. Пилок потім ще довго кружляє над містами і селами різних країн. І якщо на животик жінки, в якої має народитися дитятко, потрапляє смарагдова пилинка, то дитина ця, коли виростає, стає добрим чарівником або доброю чарівницею. А якщо на животик вагітної жінки потрапляє зоряна пилинка, то дитятко народжується особливим. Зоряним…

* * *
Зоряні діти не такі, як решта людей. Вони розуміють мову звірів і птахів, знають, про що шепочуться квіти й дерева, їм розказують свої таємниці дельфіни й морські хвилі. Тільки мову людей їм вивчити дуже важко. Адже люди іноді бувають жорстокими й несправедливими, а зоряним діткам так не хочеться вірити, що в їхньому прекрасному світі мандрів є неправда і зло.

(Переклад передмови з російської мови – Олесі Сімон)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x