У Черкасах тривають ремонтні роботи в приймальному відділенні обласної лікарні

У Черкасах тривають ремонтні роботи в приймальному відділенні обласної лікарні

Фахівці реконструюють приймальні відділення у 8 лікарнях Черкащини реконструюють цьогоріч у межах програми Президента «Велике будівництво». Ремонтні роботи виконають в Черкаській обласній та міській лікарнях, а також у Смілянській та Уманській міській, Звенигородській, Золотоніській, Канівській та Корсунь-Шевченківській ЦРЛ. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук перевірив хід реконструювальних робіт у Черкаській обласній лікарні.

–  Розраховуємо, що до завершення року ці стіни не впізнаємо. Підрядник має пришвидшити виконання робіт! Завдання цього важливого проекту: висока функціональність приймальних відділень, оснащення сучасним медичним обладнанням та надання якісної медичної допомоги пацієнтам, – зазначив Сергійчук.

За словами головного лікаря Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, реконструкція приймальних відділень дуже важлива.

– Сюди насамперед потрапляє пацієнт у випадку екстреної ситуації. Тут надають невідкладну допомогу, проводять обстеження. Дуже багато залежить не лише від медиків, а й від умов та медичного обладнання, – зауважив Дудник.

Як зміниться кожне із відділень? У планах робіт:

– утеплення фасаду, облаштування заїздів для «швидких»;

– реєстратура, окремий вхід для пацієнтів із можливим інфікуванням;

– зона реанімації;

– загальномедична зона, зокрема операційна зала;

– високотехнологічний діагностичний блок.

У приймальному відділенні також мають обов’язково облаштувати спеціальний бокс для машин екстреної допомоги (на два автомобілі) із інженерними системами підтримання клімату. Згідно з проєктом необхідно створити безперешкодне прийняття двох одиниць спеціалізованого санітарного транспорту з наскрізним проїздом та відповідними позначками біля в’їзду та виїзду.

Зона реанімації передбачатиме протишокову операційну палату; приміщення для розміщення функціональних ліжок пацієнтів, які потребують ресусцитації та моніторингу вітальних функцій до того, як їх переведуть до відділення інтенсивної терапії (у випадку переповнення останнього), або для пацієнтів, стан яких повинен стабілізуватися.

До кожного ліжко-місця підводять: кисень, стиснене повітря для створення вакууму, електроживлення, підключення до локальної комп’ютерної мережі, додаткове освітлення, кнопку виклику медичного персоналу. Також облаштують лікарсько-медсестринський пост, який розташований на межі між приміщенням для ресусцитації та палатами тимчасового перебування пацієнтів з можливістю постійного візуального спостереження за станом хворого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x