Учні Шполянської школи-інтернат написали листи святому Миколаю

Учні Шполянської школи-інтернат написали листи святому Миколаю

Сьогодні у резиденцію до святого Миколая завітали діти молодших класів із Шполянської спеціальної школи-інтернат. Вони прийшли, щоб написати та вкинути листи із найзаповітнішими мріями у Скриньку бажань, яку завжди із собою носить святий Миколай. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській міській раді.

Микола Чудотворець з нетерпінням чекав на малечу, адже ці дітки не мають своїх родин і потребують особливої уваги. Як зазначає директор міського парку дитячого дозвілля Тетяна Каландирець, ідея особистої зустрічі святого Миколая із дітками, які обділені батьківською любов’ю та ласкою, виникла давно.
− З яким нетерпінням чекали зустрічі із Миколаєм наші вихованці! Це просто неможливо передати! − розповідає вчитель третього класу Шполянської школи-інтернат Марія Маламуж. – Діти старанно готувалися, кожного дня обдумували свої бажання, які напишуть Чарівним пером святому Миколаю. Також Марія Степанівна від всього педагогічного колективу та адміністрації спецшколи-інтернат подякувала міській владі, дирекції дитячого парку за чудово організоване і підготоване свято для їхніх учнів. На початку зустрічі організатори заходу розповіли малятам про зимовий цикл свят, що розпочалися з 4 грудня і продовжаться аж до Водохреща 19 січня.
Бібліотекар Алла Самойленко повідала маленьким гостям резиденції цікаву історію чотирнадцятого дня зимового місяця грудня, коли у народі вшановували пророка Наума – покровителя розуму, знань і доброчинства. І мало хто з присутніх знав, що в давні часи навчальний процес розпочинався саме взимку – 1 грудня за старим стилем (14 – за новим).

«То була найзручніша пора здобувати освіту для сільських дітей. Бо найосновніші сільськогосподарські роботи вже було завершено. А тому вважалося, що саме в день Наума добре починати вчитися: «Наука на ум піде», − розповідала учням бібліотекар Алла Самойленко. Крім того, малеча дізналась, звідки пішла традиція святкування Дня святого Миколая і які дива під новий рік він може здійснювати.
Культорганізатор Будинку школяра Оксана Гень пограла з дітлахами в рухливі ігри, загадувала малятам загадки.
− Мені дуже сподобалась гра «Мандрівка в літо», – із задоволенням поділилась в розмові учениця школи-інтернат Альбінка Соколова. − Кожен отримав стрічку одного із кольорів веселки, а потім всі уважно слухали про що говорить організатор, яка проводить гру. Якщо названий колір співпадав із стрічкою в руках, то відразу ж потрібно було нею розмахнути. Це було так весело і кумедно!
Малята також пограли у казку «Курочка ряба», гру «Хто перший змотає мотузку» та інші.
А в цей час за всіма подіями спостерігав у своєму кріслі Святий Миколай. Він вже знав, що подарує таким слухняним і кмітливим дітям подарунки.

− Я відмітив кожного з вас! І знаю ваші потаємні бажання, які ви, малята, на листівках написали сьогодні Чарівним пером! − звернувся до учнів Чудотворець. Він також запросив діток на відкриття Новорічної ялинки міста, яке відбудеться 19 грудня, саме у День Святого Миколая, коли здійснюються всі мрії і чудеса.
І наостанок Микола Чудотворець відзначив дівчинку, ученицю третього класу школи-інтернату, Дашу Герасимчук. Її мрія, написана у листі, була бажанням кожного українця. Вона попросила у Святого Миколая, щоб закінчилась війна, а наші солдати повернулись живими і здоровими до своїх родин і домівок.
Тому святий Миколай в першу чергу почне виконувати бажання Даші аби в нашій країні якнайшвидше запанував мир і спокій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x