Черкаські землевпорядники перерахували до бюджету понад 4,7 млн грн

Черкаські землевпорядники перерахували до бюджету понад 4,7 млн грн

Протягом січня – листопада 2016 року спеціалісти територіальних органів Держгеокадастру Черкаської області перерахували до Державного бюджету України 4 млн 712,4 тис. грн, що сплатили громадяни та юридичні особи за надані їм адміністративні послуги. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Найбільше коштів – майже 4,3 млн грн – надійшло до Держбюджету за надання витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори підготували понад 64 тис. таких документів. Щоб виправити технічні помилки у відомостях Державного земельного кадастру, які допущено не з вини органу, що здійснює ведення кадастру, звернулося 1443 особи, сплативши за ці послуги 251 тис. грн. За здійснення державної експертизи 2857 одиниць землевпорядної документації бюджет поповнено на більше як 137 тис. грн.

Усього за одинадцять місяців цього року Держгеокадастр Черкащини надав 170,5 тис. адмінпослуг, із них 101 тис. (59,2%) – безоплатно.
Серед безоплатних адміністративних послуг найбільш затребувані такі: державна реєстрація земельної ділянки (31,4 тис.) і надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель і розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями (27,2 тис.). Також видано 15,4 тис. витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Довідка:
Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів у Черкаській області на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x