На Черкащині лісівники облаштували рекреаційний пункт біля лісового джерела

На Черкащині лісівники облаштували рекреаційний пункт біля лісового джерела

Лісівники спільно з місцевою громадою облаштували лісове джерело у Макіївському лісництві Кам’янського лісгоспу минулого року. Воно розташоване в урочищі «Апельня» і має давню історію, адже перші згадки про цю цілющу воду з’явилися понад півтора століття тому. Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Фахівці провели систематичну реконструкцію гідрологічного об’єкту – упорядкували прилеглу територію, установили огорожу, оновили накриття над криничкою, зробили ряд спусків до джерела.

Нещодавно лісівники Макіївського лісництва встановили неподалік джерела альтанку, щоб відвідувачам було зручно набрати джерельної води й відпочити в лісі. А на Покрову було організовано освячення кринички, до якого, окрім лісівників, долучилися місцеві жителі.

Довідково: джерело, яке відновили в урочищі «Апельня», відоме ще з 1850 року започаткували річку Лебединку. Тієї річки вже дано немає, адже у 1860 році сільська громада, перегородивши її, утворила цілий каскад ставків, вода з яких витікає в Дніпро. Проте лісове джерело залишилося й донині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x