Декларація Діда Мороза

У Головному управлінні ДФС у Черкаській області нагадали про особливості оподаткування доходів, отриманих у Новорічні та Різдвяні свята аніматорами, музикантами, танцівниками, а також виробниками і продавцями новорічних прикрас, продавцями піротехнічної продукції і ялинок.
Так, порядок оподаткування доходів та сплата податків залежить від статусу конкретного платника: фізична особа – підприємець; найманий працівник; працює за договором цивільно-правового характеру або надає послуги самостійно без державної реєстрації.
Якщо послуги надає/новорічні товари (продукцію) продає фізична особа – підприємець у межах підприємницької діяльності у 2016 році, він зобов’язаний включити такі доходи до загального оподатковуваного доходу за звітний рік, подати податкову звітність та сплатити податки відповідно до обраної системи оподаткування.

Так,
ФОП на загальній системі оподаткування:
– подає по строку 9 лютого 2017 року Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік (за оновленою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821) та Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (Додаток 5);

– сплачує по строку 9 лютого 2017 року єдиний внесок за ставкою 22 відс. та по строку 17 лютого 2017 року податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) з доходів за ставкою 18 відс. і військовий збір за ставкою 1,5 відс.

ФОП на спрощеній системі оподаткування І та ІІ груп:
– подає по строку 1 березня 2017 року Декларацію платника єдиного податку та по строку 9 лютого 2017 року Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (Додаток 5);

– сплачує по строку 19 січня 2017 року єдиний внесок за ставкою 22 відс. та щомісяця до 20 числа єдиний податок.

ФОП на спрощеній системі оподаткування ІІІ групи:
– подає по строку 9 лютого 2017 року Декларацію платника єдиного податку за IV квартал 2016 року та Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (Додаток 5);

– сплачує по строку 19 січня 2017 року єдиний внесок за ставкою 22 відс. та по строку 17 лютого 2017 року єдиний податок за ставкою 3 або 5 відс.;
Доходи, отримані після Нового 2017 року, оподатковуються за правилами і ставками 2017 року відповідно до обраної системи оподаткування.

Якщо послуги надає/новорічні товари (продукцію) продає у 2016 році особа без держаної реєстрації, вона зобов’язана самостійно до 1 травня 2017 року задекларувати отримані доходи, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік (за оновленою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821) та сплатити до 1 серпня 2017 року податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою 1,5 відс.

Не подають декларації «новорічні персонажі», які працюють на вечірках, дитячих святах, беруть участь в театралізованих виставах тощо, організованих юридичними особами або приватними підприємцями та отримали свій заробіток або винагороду за договорами цивільно-правового характеру. Розраховують та відраховують податки з їхніх доходів та відображають у відповідній звітності у даному випадку податкові агенти (юридичні особи або фізичні особи – підприємці – організатори свят).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x