Для лікування пацієнтів із COVID-19 визначені 18 лікарень області

Для лікування пацієнтів із COVID-19 визначені 18 лікарень області

Процедури із закупівлі 243 кисневих концентраторів тривають на Черкащині. На це держава спрямувала 17 млн грн. Киснем насамперед обладнають лікарні, де приймають пацієнтів із підтвердженими випадками коронавірусної інфекції. На цьому наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова, інформують у пресслужбі ОДА.

Нині на Черкащині визначені для лікування пацієнтів з COVID-19 вісімнадцять лікарень. Тут діють 647 ліжок. Лише за жовтень кількість ліжкомісць в області збільшили на 133, включивши до переліку лікарень першої хвилі 6 медзакладів. Наразі підписання договорів з НСЗУ чекає Уманська центральна районна лікарня. Загалом по області завантаженість ліжок становить 58,7 %.

– Нині ми активно проводимо роботу із забезпечення ліжок киснем, – зазначила Лариса Кошова. – На це ми отримали 17 млн грн субвенції з державного бюджету. Ці кошти розподілені й уже зараз проводимо заходи із закупівлі 243 кисневих концентраторів. У перспективі маємо завдання від профільного міністерства розширити ліжковий фонд для прийому пацієнтів з ковід. Тобто передбачити під лікування хворих на коронавірус 30 % всього ліжкового фонду Черкащини. Ці ліжка також маємо забезпечити киснем. Тож ми вже направили до МОЗу заявку на додаткову закупівлю кисневих концентраторів.

Наразі забезпеченість кисневою підтримкою складає 63,5 %.

Також заступниця наголосила, що госпіталізують лише тих пацієнтів, хто має для цього показання.

– Госпіталізувати ми можемо пацієнтів у середньому та тяжкому стані, які потребують кисневої підтримки, – наголосила вона. – Пацієнти з температурою до 38 градусів без утрудненого дихання можуть лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря. Натомість спостерігаємо, що громадяни самовільно проходять комп’ютерну томографію, наражаючи себе на додаткове рентгенологічне навантаження. Отримавши результати, починають панікувати, викликають екстрену допомогу, навантажуючи додатково ще й цю службу. Насамперед же вони мали б звернутися за консультацією до свого сімейного лікаря, який уже визначив би необхідне лікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x