Вибір як спосіб життя

Вибір як спосіб життя

Усе наше існування як виду, так чи інакше залежить від вибору. Вибір, що надягти, вибір, що з’їсти, вибір кого поцілувати, зрештою, вибрати хто буде керувати. Чому не приживається наскільки ефектні на папері системи комунізма чи анархізма? Та просто: людина не може бути без вибору, не може просто плити за течією. Навіть у найлінивішого з нас знайдеться привід щось вирішити та щось обрати. Сама матерія вибору не наскільки глибока, усе елементарно: ми всі зазнались і думаємо, що сонце крутиться навколо нас. Хіба ж може Божество не обирати? Не вирішувати? Звичайно ж – ні.

А що, як я вам скажу, що по факту, увесь цей вибір – вимисел. Зараз поясню: коли в останній раз ви курили сигарету – це був ваш вибір? Або коли цілували дівчину? Коли смачно поїли? Ви зараз відповідатимете, що ясно, я сам обираю курити, сам обираю кохати, сам обираю що їсти. Сам? А так вже ж сам? Куриво – дурна звичка, кохання – хімічний процес, їжа – щоденна потреба.

То для чого ж «вибір» – для самого життя, при всій нашій незвичайності, свідомості, ми всі – просто хочемо людського щастя, а його отримати можна тільки зробивши вибір.

Немає правильного чи неправильного вибору. Запам’ятайте: є Ваш вибір, який робить Ваше життя справжнім.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x