Сергій Сергійчук: “Медзаклад, який стратегічно важливий в період пандемії, не може залишитися без тепла”

Сергій Сергійчук: “Медзаклад, який стратегічно важливий в період пандемії, не може залишитися без тепла”

18 котелень у Смілі не підключені до газопостачання через несплачені борги. Заборгованість щодо реструктуризації перед НАК «Нафтогаз»  становить 2,068 млн грн. Сплата цієї суми дозволила б отримати номінацію на споживання газу. Про це повідомив очільник області Сергій Сергійчук.

– Черкаська обласна адміністрація не може і не буде стояти осторонь проблеми. Домоглися того, щоб після 26 безрезультатних сесій, місто таки розпочало проплати боргів (домоглися сплати «Нафтогазу» 2, 68 млн грн і 1,1 млн грн «Черкасигазу» вперше за останні 4 роки). Розраховували, що місцеві «господарники» отямилися і почнуть працювати на благо смілян, – зазначив Сергійчук.

За його словами, для влади міста склали покрокову карту дій, однак можновладці її проігнорували.

– Зважаючи на це, Черкаська обласна державна адміністрація спрямувала клопотання до прокуратури та ГУНП щодо «зриву» опалювального сезону та притягненню до відповідальності винних осіб. Вбачаємо ознаки протиправних дій членами міськвиконкому, – зауважив посадовець.

Сергій Сергійчук додав, що до ОДА звернулося керівництво Смілянської міської лікарні, яка опалюється комунальним підприємством «Смілатеплокомуненерго».

– Медичний заклад, який стратегічно важливий в період пандемії, не може залишитися без тепла. Тож нині в області ведуть переговори із «Черкасигаз» та розраховуємо на запуск котельні, яка опалює медзаклад. Сподіваюся, сміляни врахували дії попередніх керівників і зробили правильний вибір, – підсумував голова ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x