Які зміни чекають на українців у листопаді?

Які зміни чекають на українців у листопаді?

Із 1 листопада через опалювальний сезон в українців зростають ціни на газ, також в Україні починають діяти засоби для покращення безпеки на дорогах, пише «Громадське».

Ціни на газ

У листопаді «Нафтогаз» у пакеті «Місячний» збільшує ціну за газ до 4,7 грн за м³, а у пакеті «Річний» — до 5,24 грн за м³. Ціни зростають через підвищення вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається через опалювальний сезон. Проте цьогоріч збільшення цін називають помірним через запаси газу в українських підземних сховищах.

Також у листопаді українці отримають платіжки за опалення у другій половині жовтня, оплата за тепло також залежить від вартості газу.

Зміни на дорогах

Із 1 листопада в Україні починають діяти засоби для заспокоєння дорожнього руху. Це означає, що, крім «лежачих поліцейських», пригальмовувати водіїв будуть острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

Їх будуть проєктувати під час ремонту чи модернізації вже наявних доріг і вулиць, а також під час будівництва та реконструкції. Особливу увагу приділятимуть тим ділянкам, де автівки контактують із пішоходами та велосипедистами.

В Укравтодорі вважають, що такі зміни допоможуть водію підтримувати постійну безпечну швидкість, повсякчас не розганяючись і гальмуючи.

Крім того, у Києві на семи ділянках встановлюють обмеження швидкості у 50 км/год замість 80 км/год.

Укрпошта без вихідних

По всій Україні на період «високого сезону» 250 відділень із великою навантаженістю перейдуть на 7-денний робочий графік. А з 1 грудня на такий графік перейдуть ще 50 відділень, більшість з яких в обласних центрах.

Решта відділень працюватимуть за старим графіком.

Зміни для е-віз для іноземців

Із 1 листопада е-візи на 30 днів для туризму, бізнесу та особистих поїздок оформлюватимуться як разові і як дворазові. Збільшиться перелік мов, якими перекладають візову анкету. До англійської, іспанської та арабської додадуть китайську мову та гінді.

Також скорочуються терміни розгляду візового клопотання з 9 днів до одного дня, якщо віза потрібна терміново, та до трьох робочих днів, якщо не терміново.

Крім того, зміниться консульський збір за е-візу: за разову — 20 доларів, за дворазову — 30 доларів. Якщо потрібно термінове оформлення, консульський збір буде вдвічі більший — 40 і 60 доларів відповідно.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x