Майже 40% закладів на Черкащині не дотримуються санітарного законодавства

Майже 40% закладів на Черкащині не дотримуються санітарного законодавства

Із початку жовтня цього року обласна Держпродспоживслужба здійснила 1144 перевірки й на кожному третьому об’єкті виявила порушення санітарного законодавства. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За результатами перевірок склали 90 протоколів, керівникам суб’єктів господарювання направили 360 приписів і пропозицій щодо усунення виявлених порушень. Проконтролювали майже 100 дитячих дошкільних закладів, понад 60 шкіл, до 500 закладів продовольчої торгівлі, більше як 300 закладів непродовольчої торгівлі та 70 агропродовольчих ринків.

Дотримання дезінфекційного, маскового режиму, проведення постійного температурного скринінгу працівників, організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту тощо найчастіше у жовтні цього року на Черкащині порушували у магазинах та на ринках. Йдеться про близько 40% зафіксованих випадків. Найменше недоліків зафіксовано у дошкільних та шкільних закладах.

Нагадаємо, що із 26 жовтня Канів, Сміла, Золотоноша, а також Смілянський, Монастирищенський райони входять до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. На цих територіях увели відповідні карантинні обмеження щодо припинення навчального процесу у закладах освіти, заборони функціонування торгівельно-розважальних центрів, спортивних закладів, проведення масових заходів.

Фахівці Канівського, Монастирищенського, Золотоніського районних та Смілянського міськрайонного управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області наразі посилено контролюють дотримання карантинних норм на території міста та району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x