Уманчанка приховала захворювання на COVID-19, викликаючи «швидку»

Уманчанка приховала захворювання на COVID-19, викликаючи «швидку»

Жінка викликала вчора швидку допомогу з ріжучим болем у животі в Умані , але не повідомила про позитивний тест на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР».

Жінка викликала «швидку» з ріжучим болем у животі. На запитання диспетчера, чи не лежала останнім часом в лікувальному закладі та чи не контактувала з інфекційними хворими – жінка відповіла категоричним «ні». Повідомила, що температура тіла не підвищена. Її попросили переміряти температуру до приїзду бригади та повідомити про результат.

Коли ж при під’їзді до вказаної адреси медик зателефонував хворій, та повідомила, що має температуру 37.5°С. Бригада для убезпечення одягла костюми індивідуального захисту. Уже в будинку на питання «Чим ще хворієте?» жінка повідомила про позитивний тест на COVID-19. Медик поцікавився, чому ж не повідомили про це. На що жінка відповіла: «А навіщо? Я ж на болі в животі викликала вас, а не на коронавірус».

«Добре, що бригада для захисту таки одягла засоби індивідуального захисту. Інакше Центр екстренки втратив би на деякий час медиків, які надають невідкладну допомогу громадянам. Невже так важко повідомити про контакт або ж хворобу?», – пише речницня КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ірина Назарок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x