Віктор Плаха: «Будь-хто з різних куточків світу може перевірити прозорість проведення аукціону та справедливість перемоги учасника»

Віктор Плаха: «Будь-хто з різних куточків світу може перевірити прозорість проведення аукціону та справедливість перемоги учасника»

Перший електронний аукціон з оренди державного майна відбувся у Черкасах нещодавно. Про це повідомив начальник Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ в Черкаській області Віктор Плаха під час прессніданку 30 жовтня.

Зокрема, Кабінет Міністрів України затвердив «Порядок передачі в оренду державного та комунального майна» 3 червня 2020 року. У межах документу державне підприємство «ProZorro.Продажі» призначили адміністратором електронної торгової системи.

Нині в управлінні забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Регіонального відділення  Фонду державного майна по Київській, Черкаській та Чернігівській областях перебувають на обліку 658 договорів оренди державного майна.

– Ймовірно, що до кінця 2020 року оголошення про нові електронні аукціони з’являтимуться в системі щодня. Зараз на «ProZorro.Продажі» в розділі «Оренда державного майна» триває прийом пропозицій від потенційних орендарів по 11 об’єктах державної власності. Наприкінці дня ми виставимо на аукціон ще п’ять об’єктів, – зазначив начальник Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ в Черкаській області Віктор Плаха.

Він додав, зараз від оренди державного майна по Черкаській області до бюджету надійшло 38807,231 тис.грн.

– Цього тижня в Черкасах вже відбувся перший електронний аукціон з оренди державного майна. Будь-хто з різних куточків світу може перевірити прозорість проведення аукціону та справедливість перемоги учасника. До речі, у першому електронному аукціоні з оренди державного майна взяли участь три учасники. На останньому етапі вартість оренди збільшилася у 19 разів, – сказав Плаха.

 

За його словами, зараз в Черкаській області є можливість орендувати приміщення різних розмірів.

– Зокрема, триває прийом пропозицій на оренду приміщень від 1 до 95 квадратних метрів. Об’єкти по яким вже розміщені оголошення в електронній торговій системі «ProZorro.Продажі», розташовані у містах Черкаси, Жашків, Умань та Звенигородка. Більшість об’єктів державної власності пропонуються в оренду без обмеження видів діяльності. Після укладення договору орендар зможе будувати будь-який бізнес. Незалежно від того буде в приміщенні ресторан, майстерня чи офіс міжнародної компанії – орендна плата лишатиметься фіксованою, – пояснив Віктор Плаха.

 

 

 

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x