Черкаські депутати на сесії не вибрали заступника голови облради

Після перерви депутати обласної ради продовжили розгляд питань порядку денного.

Вони внесли зміни до рішень обласної ради «Про обласний бюджет на 2016 рік»; про щорічний обласний конкурс з благоустрою населених пунктів області «Територія комфорту»; про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2016 роки; «Про проект перспективного плану формування територій громад Черкаської області» тощо. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській облраді.

Депутати схвалили також проекти рішень щодо створення скверу Героїв Чорнобиля в м. Черкаси по вул. Ярославській та скасування статусу гідрологічного заказника місцевого значення «Озеро» в с. Руська Поляна.

Вистачило голосів для надання погодження ДП \”Укрспирт\” на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод водозабору Косарського МПД ДП \”Укрспирт\”, що знаходиться в Кам’янському районі Черкаської області; ТОВ \”Катеринопільський елеватор\” – Стебнівської ділянки Звенигородсько-Катеринопільського родовища; надання гірничого відводу ТОВ \”Новіком груп\” для розробки Ладижинського родовища суглинків.

Потім депутати розглянули низку питань, що стосувалися управління майном обласної комунальної власності, серед яких визнання такими, що втратили чинність, рішення обласної ради про приватизацію об’єктів обласної комунальної власності; план діяльності Черкаської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік; надання згоди на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад області цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів; Порядок укладання контрактів з керівниками підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад області та затвердження типових форм контрактів; оренди майна КЗ \”Черкаська обласна дитяча лікарня\” обласної ради; окремі питання реформування газети \”Черкаський край\” та редакції газети \”Черкаський край\” та інші.

В порядку контролю депутати розглянули хід виконання рішень обласної ради «Про обласну комплексну програму «Турбота» на 2014 -2020 роки» і «Про програму зайнятості населення Черкаської області на період до 2017 року».

Як визначено порядком денним було заслухано інформації начальників управлінь – освіти і науки облдержадміністрації щодо стану функціонування мережі закладів та забезпечення заробітними платами працівників; а управління культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації – щодо реалізації основних завдань та функцій управління за 9 місяців поточного року.

Звіт начальника управління охорони здоров’я, який перебуває на лікарняному, депутати вирішили заслухати на наступній сесії.

Окремим питанням заслухали інформацію голови ОДА Юрія Ткаченка щодо принципів та особливостей формування проекту обласного бюджету на 2017 рік.

Особливу увагу депутати приділили звіту голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень у 2016 році. Він коротко повідомив про результати з реалізаціі Стратегії розвитку області, залучення інвестицій, проведення реформи щодо децентралізації влади, об’єднання територіальних громад, соціального захисту та інших питань. Оскільки звіт був заздалегідь опублікований на сайті обласної ради і з деталями звіту усі охочі могли ознайомитися, депутати запропонували перейти одразу до запитань, а потім депутати проголосували взяти звіт до відома.

Далі сесія зняла з контролю ряд рішень обласної ради, розглянула низку звернень до керівництва держави з актуальних питань, що хвилюють мешканців області, та деякі інші питання.

На жаль, через відсутність кворуму не вдалося розглянути останнє питання порядку денного –обрання заступника голови Черкаської обласної ради.

Олександр Вельбівець як головуючий оголосив у роботі пленарного засідання перерву. Організаційне питання заплановано розглянути 23 грудня і потім завершити роботу десятої сесії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x