Осіннє тепло утримається до кінця тижня

Осіннє тепло утримається до кінця тижня

Осіннє аномальне тепло зменшуються пропорційно зменшенню світлого часу, але комфортна погода поки зберігається. Про це інформує пресслужба Черкаського гідрометцентру.

Не на користь осені й останні тенденції атмосферної динаміки.

Північноатлантичні циклони, які активізувалися з перших днів листопада, просуваючись по арктичних морях із заходу на схід перекрили надходження у наші широти арктичного повітря. Незважаючи на те, що показання термометрів все ж знижуються, температурний фон перевищує кліматичну норму на 3-5º.

До кінця тижня значних змін у синоптичній ситуації не очікується, аномально тепла погода з температурами вночі 1-6º тепла та вдень 5-10º утримається.

Зате атмосферний тиск знову більш ніж на 7 мм ртутного стовпчика перевищує середню багаторічну норму. Слідом за тиском вгору піде і рівень забруднення атмосферного повітря. Слабкий приземний вітер та потужна температурна інверсія сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосфері. Вологе повітря в поєднанні із забрудненням негативно впливатиме на людей похилого віку та людей із серцево-судиними захворюваннями.

Звертаємо увагу, що наступного тижня з північними вітрами до нас надійде арктичне повітря, значно похолодає вночі до 2-4º морозу, вдень 5-7º тепла. Температурний фон очікується в межах та дещо нижче середніх багаторічних значень на цей час.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x