Олег Найдан: «Ще три лікарні готуються приймати пацієнтів із COVID-19»

Олег Найдан: «Ще три лікарні готуються приймати пацієнтів із COVID-19»

18 закладів Черкащини визначені для прийому пацієнтів, інфікованих на коронавірус, станом на четверте листопада. Із них три заклади у процесі підписання договорів із НСЗУ. Йдеться про Уманську центральну районну лікарню, ЦРЛ Монастирища і Черкаську міську лікарню №3. Про це повідомив заступник керівника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан.

– Щоб не допустити переповнення лікарень, зараз надважливо дотримуватись основних правил. У разі виявлення перших симптомів гострої респіраторної хвороби потрібно негайно зателефонувати сімейному лікарю, який вирішує, чи необхідно викликати мобільну бригаду для проведення ПЛР-тестування, а також питання госпіталізації, – зазначив Олег Найдан.

За його словами, усього в закладах Черкащини функціонує 901 ліжко.

– Їхня заповненість сягає 40,9%. Отримують лікування 1210 осіб, які мають лабораторно підтверджений COVID-19. Із них на стаціонарному лікуванні – 332 особи. Зокрема, у стаціонарах перебуває ще 33 особи з підозрою. На амбулаторному лікуванні – 878 осіб, – зауважив Найдан.

В Україні за минулу добу зафіксували черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 – 9 524 хворих. Натомість, за попередню добу одужала рекордна кількість осіб – 7 536. Коронавірус поширюється ураганними темпами. Така динаміка спостерігається в усіх без винятку країнах Європи, – про це інформують в МОЗ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x