Науковець із Черкас отримав грант Шведської Науково-дослідної Ради

Науковець із Черкас отримав грант Шведської Науково-дослідної Ради

Доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького Гліб Баришніков отримав грант Шведської Науково-дослідної Ради (Swedish Research Council (Vetenskapsrаdet)). Зокрема, науковцю виокремили 4,3 мільйона шведських крон для роботи в шведських науково-дослідних установах. Про це інформує пресслужба навчального закладу.

Як зазначив завідувач кафедри хімії та наноматеріалознавства професор Борис Мінаєв, грант VSR отримати непросто, тим паче іноземцеві.

– Це перший випадок за останні чотири роки в Департаменті теоретичної хімії і біології Королівської технічної школи в Стокгольмі (Швеція), де Гліб Баришніков проходить стажування. Я пишаюся своїм учнем і бажаю успішно виконати завдання гранту, – зауважив Мінаєв.

— Науковці нашого університету — це люди, які своєю інтелектуальною творчою діяльністю гідно примножують здобутки університету. Завдяки їм Черкаський національний упевнено тримає пальму першості та є флагманом університетської освіти й науки на Черкащині, — сказав в.о ректора ЧНУ Олександр Черевко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x