У Черкаській філармонії відкрили пам’ятну дошку Євгену Кухарцю

У Черкаській філармонії відкрили пам’ятну дошку Євгену Кухарцю

Із нагоди 75-річчя від Дня народження народного артиста України, колишнього керівника Черкаського народного хору Євгена Кухарця сьогодні в Черкаській обласній філармонії відкрили пам’ятну дошку біля класу, де працював і творив видатний музикант. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

− Мистецька Черкащина сьогодні відзначає дуже знакову подію, 75 років із дня народження видатного музиканта, композитора, керівника Черкаського академічного заслуженого народного хору Євгена Кухарця, який понад 10 років очолював колектив. Тож сьогодні ми відкриваємо пам’ятну дошку біля кабінету, де творив, працював Євген Іванович. Це дуже знакова особистість для України й Черкащини зокрема. Саме в роки його керівництва хор набув великої популярності не лише в Україні, а й за її межами. Саме тоді колектив став лауреатом Національної премії ім. Т. Г. Шевченка. Мав дуже великий репертуар, який і сьогодні Черкаський хор виконує і продовжує його традиції, − відзначає директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка.

Євген Кухарець сам родом із Рівненщини, але наскільки полюбив черкаський край, що весь репертуар хору становив саме народні пісні нашого регіону. Він був фольклористом, видобувачем саме народної пісні, робив чудові обробки і сьогодні вони увіковічнені, їх співає вся Україна. Саме завдяки Євгену Кухарцю черкаський хор знає увесь світ.

Під час відкриття Черкаський народний хор виконав пісню із його репертуару, відроджену композицію, яка багато років не лунала, «Закувала зозуленька». Також 27 листопада, під час ювілейного концерту, готують програму саме з його репертуару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x