Лише половина ліжок для пацієнтів із COVID-19 на Черкащині забезпечена кисневою підтримкою

Лише половина ліжок для пацієнтів із COVID-19 на Черкащині забезпечена кисневою підтримкою

Забезпеченість киснем становить 50% при кількості ліжок 901. Про це учора, 11 листопада, під час координаційної наради за участі РДА та керівників органів місцевого самоврядування повідомив т. в. о. начальника Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан.

За словами пана Олега, наразі в області нагальним є забезпечення кисневою підтримкою 80% передбаченого для лікування коронавірусних пацієнтів ліжкового фонду, що становить 2455 ліжок.

Т. в. о. начальника Управління закликав органи влади визначитися із доукомплектуванням кисневою підтримкою підпорядкованих заходів. Як повідомив Олег Найдан, сьогодні в області хворим на COVID-19 пацієнтам надають допомогу 19 закладів, де розгорнуто 901 ліжко. Із них кисневою підтримкою забезпечені 439 ліжок, із яких кисневими концентраторами – 208, із підведеним киснем – 231.

Олег Найдан зауважив, що загальний ліжковий фонд Черкащини, за винятком спеціалізованих та високоспеціалізованих закладів охорони здоров’я, складає 6138 ліжок.

– Із них за вимогою МОЗ України заплановано до перепрофілювання для надання допомоги пацієнтам із коронавірусом 3069 ліжок, що становить 50% визначеного ліжкового фонду, – зазначив т. в. о. начальника Управління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x