Єдинники з початку року сплатити до місцевого бюджету Черкас 150 мільйонів гривень

Єдинники з початку року сплатити до місцевого бюджету Черкас 150 мільйонів гривень

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджет місцевої громади. Так, за одинадцять місяців 2016 року черкаські суб’єкти господарювання, які обрали спрощену системи оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 150 млн. грн. єдиного податку, що на 51,4 млн. грн. більше, ніж у минулому році. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Так, фізичні особи-підприємці спрямували до бюджету 112,8 млн грн, що на 37,9 млн грн або на 50,6 % більше, ніж у 2015 році. Від юридичних осіб надійшло 37,1 млн грн єдиного податку, що на 13,4 млн грн або на 56,7 % більше показника минулого року. Сільськогосподарськими товаровиробниками сплачено 53,1 тис грн.
Єдиний податок, згідно з чинним законодавством України, спрямовується до бюджету місцевої громади, кошти з якого серед іншого спрямовуються на фінансування установ і закладів виробничої та соціальної інфраструктури, що утримуються за рахунок бюджетних асигнувань, а також на фінансування заходів щодо соціального захисту населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x