«У міських голів немає повноважень забороняти рішення уряду», – Сергій Сергійчук

«У міських голів немає повноважень забороняти рішення уряду», – Сергій Сергійчук

Голова облдержадміністрації Сергій Сергійчук висловився проти рішення міськвиконкому щодо скасування карантину «вихідного дня» в Черкасах. Про це очільник ОДА повідомив у своєму телеграм-каналі.

За його словами, рішення місцевих комісій ТЕБ та НС не скасовують зміни до постанови Уряду №641, що стосуються посилення протиепідемічних заходів.

– У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Тому і в Черкасах, і в усіх інших містах області, країни робота закладів громадського харчування (дозволена лише робота на виніс), розважальних, торговельних центрів заборонена, – йдеться у зверненні очільника облдержадміністрації.

Як зазначає Сергій Сергійчук, профільні контролюючі органи будуть штрафувати усіх без виключення, хто дозволяє собі не виконувати рішення Уряду, наражаючи на небезпеку людей. Але і несвідомих громадян, які стануть відвідувачами незаконно відчинених закладів, також чекає відповідальність.

Також голова Черкаської ОДА нагадав, що за порушення карантину на черкащан чекає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 до 170 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x