Новий тиждень у регіоні буде з морозами

Новий тиждень у регіоні буде з морозами

Дуже цікава синоптична ситуація склалася зараз над Україною: на сході мороз та сніг, у центрі − холодно та волого, на заході − тепло.

 

Якщо звичайно холодне повітря у наш регіон надходить із північних широт, то зараз «диригентом» погоди став холодний антициклон із центром над Самарою, який зумовив надходження арктичного повітря зі сходу. Так трапилося, що першим на шляху холоду на Черкащині опинилося місто Чигирин, і метеостанція сьогодні вранці зафіксувала мокрий сніг, налипання мокрого снігу діаметром 5 мм та сніговий покрив висотою 1 см. Тобто на фоні поступового зниження температури погодні пейзажі змінюються. Сніговий покрив нестійкий тому, що земна поверхня ще тепла.

 

За прогнозом синоптиків, поточний тиждень на Черкащині буде з морозами, оскільки антициклон зі сходу продовжить «закачувати» холод. Проте у найближчі дві доби під впливом атмосферних фронтів, можливі невеликий дощ та мокрий сніг, на дорогах місцями спостерігатиметься ожеледиця, тож водіям та пішоходам потрібно бути уважними та обережними. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

Із четверга погода стабілізується, опади припиняться, а нічні морози посиляться до 4−5º. Холодно буде і вдень − лише 0−4º тепла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x