Свято відкладається, або Школярі Черкас підуть на вимушені канікули

Свято відкладається, або Школярі Черкас підуть на вимушені канікули

З 21 грудня школи міста мають зачинитись на карантин. Таке рішення у вівторок було прийняте одноголосно усіма членами черкаського виконавчого комітету. Карантин вирішили подовжити до 24 грудня, тож відвідування шкіл учнями може фактично поновитись уже після Нового року. Адже після 24 грудня будуть два вихідні, а з 26 грудня починаються зимові канікули. Навчальний процес буде призупинено у всіх виключно шкільних та позашкільних закладах міста.

Як повідомила директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Марина Бакланова, 19 грудня було зафіксовано перетин епідемічного порогу на 20% у загальноосвітніх закладах Черкас у плані захворюваності на ГРВІ та грип.
Вона також повідомила про те, що депратаментом буде рекомендовано перенести на інші термін проведення масових, розважальних та спортивно-масових заходів для дітей шкільного віку. Тобто, ті заходи, які заплановані з 21 по 24 грудня будуть перенесені. Водночас, рекомендується перенести новорічні ранки та концерти на тиждень або навіть ближче до Різдва.

Що стосується дитячих садочків, де дітки так само хворіють у цей період року, то їх не закриватимуть на карантин. Здорових дітей просто зводитимуть у спільні групи, а хворі перебуватимуть вдома на лікарняних.
—Переривати роботу дошкільних закладів ми не маємо наміру, бо добре розуміємо, що батькам не буде з ким залишити своїх дітей, — зазначила Марина Леонідівна.
Між іншим, на карантин в Україні першими пішли навчальні заклади Тернополя ( з 14 по 16 грудня), далі слідує Рівне, у Львові та Києві на карантин школи закрили з 20 грудня.

Тетяна Балякіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x