Усього від COVID-19 одужали майже 11 тис. черкащан

Усього від COVID-19 одужали майже 11 тис. черкащан

+755 нових випадків COVID-19 зафіксували на Черкащині за останню добу, 17 листопада. Про це інформує очільник Черкащини Сергій Сергійчук.

Загалом із початку карантину виявили 14 233 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.

За останню добу вилікувалося 407 людей. Загалом одужали 10 906 жителів Черкащини за весь час пандемії.

Черкащина втратила 130 людей від COVID-19. За останню добу померли чотири людини. 67-річний чоловік та 50-річна жінка з Черкас. 71-річний та 65-річний чоловіки з Умані.

В області 19 закладів визначені для надання допомоги хворим на COVID-19. Усього в закладах розгорнуто 901 ліжко. Їх заповненість сягає 69,5 %.

Під амбулаторним наглядом лікарів перебувають 2 508 пацієнтів. 478 хворих на covid-19 отримують стаціонарне лікування. Крім того, у стаціонарах перебуває ще 156 людей із підозрою.

Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян та мандрівників дотримуватись звичайних заходів обережності:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м’ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x