Черкаські школярі позмагались у правознавчому турнірі (ФОТО)

Черкаські школярі позмагались у правознавчому турнірі (ФОТО)

Змагання відбулося сьогодні, 18 листопада, в Черкаській обласній бібліотеці для дітей з дотриманням карантинних обмежень. Про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

У турнірі «Право бути дитиною» взяли участь четвертокласники Першої міської гімназії. Учні не вперше долучаються до таких змагань, цього разу – із правознавчим спрямуванням.

Курували процесом завідувачка бібліотечного відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1–4 класів Інна Косенко та вчителька початкових класів гімназії Людмила Бойченко.

Учасники правознавчого турніру об’єдналися у три команди, обрали свого лідера й дібрали назви для своїх «правознавчих кораблів».

Під час турніру школярі переглянули пізнавальний матеріал про права дітей, а потім позмагалися в кілька етапів: дослідили правознавчий словничок, проаналізували вчинки казкових героїв з огляду на їхню розсудливість; визначили, які з перелічених прав дітей справді виписані на законодавчому рівні, а які – фейкові; гуртом збирали з пазлів персонажів, які втілюють певні чесноти і «відповідають» за конкретні права людини.

Команди щораз мінялися першістю у спритності й кмітливості, та в результаті кожна змогла впоратись із завданнями й засвоїти нові знання.

Капітани команд, уже досвідчені учасники турнірів, – Настя Гарнага, Тимур Вадиков і Саша Калієвська – поділилися враженнями: кожному сподобалась чітка організація конкурсу, командна робота й цікава тематика змагань.

За словами Інни Косенко, такі заходи для їхньої бібліотеки – звична річ, от тільки зараз, на жаль, змушені коригувати роботу через карантинні обмеження.

– Та це не стало на заваді, і сьогоднішній турнір приурочений до прийдешнього Дня дитини. Саме 20 листопада у різні роки було ухвалено Декларацію прав дитини й Конвенцію про права дитини. Школярі мають знати про ці важливі документи, тому добре, що ми змогли організувати обговорення такої теми у формі гри, – зазначила пані Інна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x