Юні скрипалі з Черкащини отримали відзнаки міжнародного рівня (ФОТО)

Юні скрипалі з Черкащини отримали відзнаки міжнародного рівня (ФОТО)

Учора, 18 листопада, у стінах Черкаського музичного коледжу імені С. Гулака-Артемовського відбулося урочисте нагородження переможців Міжнародного конкурсу юних скрипалів імені Мирона Полякіна. Про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Конкурс імені Мирона Полякіна, що вже кілька років поспіль популяризує ім’я непересічного талановитого черкасця, цьогоріч тривав із 1 до 14 листопада. Прослуховування учасників-скрипалів відбувалося дистанційно. У складі журі – почесні музиканти, віртуози гри на скрипці з міжнародним визнанням: Лідія Шутко (Україна), Володимир Галіченко (Україна), Мирослава Которович (Україна), Ян Романовські (Польща), Світлана Попова (Білорусь), Дмитро Шейнкман (Ізраїль) та Ріад Кудс (ОАЕ).

На церемонії нагородження в органній залі музичного коледжу були присутні виконавча директорка й ідейна натхненниця конкурсу Лiдiя Зайнчкiвська, начальниця Управління культури ЧМР Валентина Шепецька та заступник міського голови Ігор Волошин.

– Це надзвичайна мистецька подія не лише для Черкас, а й для усієї України. По-перше, такий масштабний конкурс відбувся у непростий час. А друге – високі досягнення дітей-музикантів, які надзвичайно підняли рівень самого конкурсу і наших Черкас. Я дуже вдячна усім, хто підтримав цей конкурс – партнерам й організаторам. Я тішуся, що скільки людей об’єдналося навколо спільного масштабного й такого важливого проєкту. І досі наша велика мрія – влаштувати виступ музикантів-переможців конкурсу у залі Черкаської обласної філармонії разом із нашим симфонічним оркестром. Я впевнена, що за рік-два, коли не залежатимемо від обмежувальних обставин, наша мрія таки здійсниться, – зазначила Лiдiя Зайнчкiвська.

Юні черкащани отримали нагороди й дипломи учасників онлайн-конкурсу скрипалів імені Мирона Полякіна. У номінації «Солісти» це музиканти Ольга Полінко (ІІ вікова категорія), а також Сергій Атамась, Злата Попова, Анна Баглик і Тимур Островський (І вікова категорія).

Марія Симеліт, вихованка Черкаської дитячої музичної школи №2, стала лауреаткою ІІІ ступеня в І віковій категорії. Дівчина вітала присутніх у залі грою на скрипці.

– Люблю скрипку за те, що з її допомогою можна відтворити свої почуття. Перемога в конкурсі для мене неочікувана. Але тепер іще сильніше моє бажання грати, – поділилася враженнями юна лауреатка.

Про свої емоції від участі в конкурсі розповів вихованець Черкаської дитячої музичної школи №3 Тимур Островський:

– Я граю на скрипці вже 4 роки, дуже люблю цей інструмент. Під час конкурсу хвилювався, але загалом задоволений. Це те, що мені подобається. Думаю, колись я стану професійним скрипалем.

Ім’я переможця цьогорічного онлайн-конкурсу скрипалів імені Мирона Полякіна оголосив президент Ротарі-клубу «Черкаси – Центр» Максим Кириченко. Заслужену перемогу й грошовий приз, за рішенням журі, отримала учасниця з Казахстану – Анастасія Мартинова.

– Я вкотре вражений нашою творчою молоддю. І пишаюся тим, що для Ротарі-руху одним із пріоритетних напрямків є підтримка юних талантів. Сьогодні така позиція дуже важлива: якщо держава й місцеві бюджети не мають на це коштів, то їх підміняють благодійні чи громадські організації. Наш клуб спрямовує ініціативу на підтримку жителів Черкас і області. А цього року грошову винагороду отримає дівчина з Казахстану. Та для нас це не перешкода, бо Ротарі-клуб відкритий для всіх, – зазначив Максим Кириченко.

Конкурс відбувся за підтримки Черкаської облдержадмінстрації, Управління культури та збереження культурної спадщини Черкаської ОДА, Ротарі-клубу «Черкаси – Центр», Мистецької організації «Українська дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм «АРТ–Україна», ГО «Дитячий фонд Черкащини» та ТРК «Ільдана». Організатори заходу – Черкаська обласна організація Національної Всеукраїнської музичної спілки спільно з Черкаською музичною школою №3 Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x