На Черкащині СБУ викрила хакера, який зламував смартфони

На Черкащині СБУ викрила хакера, який зламував смартфони

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили у Черкаській області хакера, який віддалено встановлював програмне забезпечення для зняття інформації зі смартфонів користувачів. Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Черкаській області.

За даними досудового розслідування, протиправну діяльність організував мешканець Умані. Фігурант за гроші давав своїм клієнтам, яких підшукував через особисті зв’язки, несанкціонований доступ до смартфонів «об’єктів спостереження». Для цього зловмисник використовував шкідливе програмне забезпечення, яке дозволяло віддалено записувати і прослуховувати телефонні розмови, а також контролювати спілкування у популярних месенджерах.

Правоохоронці задокументували факт встановлення хакером відповідної програми «стеження» на смартфон місцевого ІТ-фахівця, якого «замовив» конкурент.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з шкідливим програмним забезпеченням і чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України, зловмиснику повідомлено про підозру.

Заходи із викриття незаконних дій проводились спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x