Дружина загиблого Олена Ложешнікова: «Ціна миру – це життя» (ВІДЕО)

Дружина загиблого Олена Ложешнікова: «Ціна миру – це життя» (ВІДЕО)

Відкриття меморіального комплексу пам’яті учасників антитерористичної операції відбулося на площі Слави 19 листопада. Про це повідомляє «Нова Доба».

Меморіал «Незламні духом» виконаний за ескізом, який намалювала донька загиблого бійця Володимира Ложешнікова. Дівчина перемогла в міському конкурсі з розробки концепції комплексу пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на сході України.

На передньому плані композиції розташована скульптура «Воїна-захисника» – збірний образ сучасного воїна в повній екіпіровці. Його обличчя частково закрите балаклавою. За його спиною центральна композиція – «Древо Життя», яке символізує безсмертя, нескінченність життя. Із іншого боку дерева – ще одна скульптура «Воїна з мечем». Він, спираючись на меч, прихилив коліно. Це ветеран, волонтер, медик, капелан, співробітник МНС, поліції, службовець, вчитель, студент, пенсіонер. Він – це народ, який підтримує своїх захисників. Поруч із «древом» дві стели червоного каменю. На їхніх зовнішніх сторонах викарбувані імена воїнів, які віддали життя за сучасну Україну.

За словами дружини Володимира Олени Ложешнікової, від зародження ідеї до втілення проєкту пройшло три роки.

– Від ескіза до втілення пройшло три роки, як на одному диханні. Ми всі вдячні, що ідея доньки воїни була зрозуміла та прийнята, за те, що її відстоювали. Цей меморіал для родин загиблих, як оголений нерв: наша відповідь на запитання тих, хто досі не розуміє, чому вони туди пішли, що їх туди повело. Це нагадування кожному, що ціна миру – це життя, – зауважила Олена Ложешнікова.

Над втіленням проєкту Дар’ї Ложешнікової працювала творча група, зокрема, скульптор Вячеслав Федорченко (виконавець скульптур «Воїна-захисника» та «Воїна з мечем»), ковалі Володимир Погребняк та Анатолій Плахотнік (виконавці скульптури «Древо Життя») та виконавець інформаційної стели Олексій Альбін.

Після відкриття комплексу запалили вогні на честь загиблих учасників, освятили меморіальну композицію та поклали квіти біля пам’ятника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Svitlana

Вічна пам’ять і шана Героям – воїнам, які віддали своє життя за ЄДИНУ СОБОРНУ УКРАЇНУ ! ГЕРОЯМ СЛАВА !

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x