Міський голова Умані прокоментував акт вандалізму в синагозі

Події, що трапились на могильному комплексі рабі Нахмана в ніч на 21 грудня 2016 року в м. Умань – це неприпустимий акт вандалізму, який викликав обурення не лише серед представників єврейської національності, але й усієї уманської громади. В цих діях вбачається спланована провокація, зазначив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Умані Олександр Цебрій.

«Умань – багатонаціональне місто, історія якого увібрала в себе культури і традиції багатьох народів. У місті пропагується повага до людини, міжетнічна і міжконфесійна толерантність. Уманчани, і особисто я, категорично проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, антисемітизму і ксенофобії.
Тому, звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати резонансний злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.
Я, як міський голова, не допущу в місті розпалювання міжнаціональної ворожнечі. В мікрорайоні паломництва брацлавських хасидів на об’єктах, де розташовані культові релігійні споруди чи символи, буде посилено охорону. Зокрема, на могилі рабі Нахмана та біля Православного Хреста.
Маю надію, що подібні ганебні факти не повторяться, і ми разом побудуємо європейське демократичне місто», − йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x