В області створять три ландшафтні заказники

В області створять три ландшафтні заказники

Фахівці управління екології та природних ресурсів працюють над створенням трьох об’єктів природно-заповідного фонду. Нині тут готують документи рішення Черкаської обласної ради щодо оголошення ландшафтних заказників. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Зокрема, екологи планують створити природні заповідники в адмінмежах Дзензелівської сільської ради Маньківського району (за межами населеного пункту), «Тясминські краєвиди» площею 30 га в адмінмежах Степанківської сільської ради Черкаського району (за межами населеного пункту) та гідрологічний заказник «Сільський» площею 18,5 га в межах Стецівки Звенигородського району.

Ухвалення рішення дозволить збільшити площу територій природно-заповідного фонду області на 129,2 га. Відповідні заходи реалізовують з метою охорони та збереження цінних природних комплексів і об’єктів, видів тварин і рослин, які зараховані до Червоної книги України та до міжнародних природоохоронних переліків унікальних ландшафтів. Ці території поєднують фрагменти лучних, лучно-степових та водно-болотних екосистем, грабових, вільхових та прирічкових вербових лісів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x