Вільшанські юні танцюристи підкорили Запоріжжя

Вільшанські юні танцюристи підкорили Запоріжжя

5-й Міжнародний фестиваль талантів «Казкові передзвони» відбувся 9-10 грудня у Запоріжжі, куди було запрошено зразковий хореографічний колектив «Ольша» Вільшанського філіалу Городищенської дитячої школи мистецтв ім. С.С. Гулака-Артемовського. У фестивалі брала участь талановита молодь з різних куточків нашої країни, а також колективи із США та Йорданії. Панувала неповторна творча атмосфера, адже всі конкурсанти показували високий мистецький рівень і заслуговували на високі відзнаки.

Незважаючи на потужну конкуренцію, вільшанські таланти стали переможцями у номінації «Народний танець», підкоривши глядацький зал і прискіпливе журі запальним грузинським танцем, який настільки був колоритним, що його показували по місцевому телебаченні. Номер наших юних хореографів було відібрано для демонстрації на Гала-концерті, де і проходила церемонія нагородження. Також на Гала-концерті виступала і учениця музичного відділу Ліза Завацька (фортепіано), де їй, як найменшій учасниці інструментального жанру, було вручено диплом і заохочувальний подарунок. А вільшанські танцюристи отримали цінні подарунки від спонсора фестивалю фірми «Живчик» та безкоштовну екскурсію до історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» від організаторів фестивалю.

11 грудня наших конкурсантів чекала захоплююча екскурсійна програма. Вони відвідали Запорізький музей прикладної кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлаїв. Цей музей незвичайний тим, що в його експозиції поєднуються три напрямки: природничий, історичний та мистецький. Всесвітньою організацією ЮНЕСКО музей визнано музеєм-школою, тому екскурсовод свою розповідь поєднувала з театральним дійством і творчими завданнями, що було надзвичайно цікаво.
Також наша група відвідала історико-культурний заповідник «Запорізька Січ» на острові Хортиця. Величезне враження отримали діти від побаченого: побутовий устрій Січі, козацький Дух, який втілювали в собі справжні козаки, одягнені в старовинні строї, що демонстрували відвідувачам прийоми володіння шаблями і бойовими канчуками.

Поїздка відбулася завдяки допомозі багатьох небайдужих людей. Члени батьківського комітету та діти висловлюють щиру подяку депутату обласної ради Володимиру Коломійцю, ТОВ «Імперія продуктів», «Бумкорн» за надані спонсорські кошти; заступнику голови державної районної адміністрації Василю Скриннику, Вільшанському селищному голові Володимиру Яровому за організацію перевезення дітей; завідувачу сектору культури районної державної адміністрації Наталії Салій, директору Городищенської ДШМ ім. С.С. Гулака-Артемовського Валентині Голосій за надану методичну допомогу; викладачам школи мистецтв Валентині Каракай, Анні Звєрєвій, Юрію Звєрєву, Людмилі Тимошенко за організацію поїздки.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x