У виставковому залі ЧНУ відкрилася художня виставка Володимира Сінусіка

У виставковому залі ЧНУ відкрилася художня виставка Володимира Сінусіка

У виставковому залі відбудованого корпусу № 4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відкрилася виставка художника Володимира Сінусіка, повідомляють у пресслужбі закладу.

Володимир Сінусік — випускник 2012 року кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ. Нині він уже самобутній майстер із власним творчим стилем та авторською технікою виконання. Провів персональні виставки в Данії, Польщі і навіть у британському Лондоні.

Проте завжди підтримував тісні зв’язки зі своєю alma mater. Зустрічався з викладачами і студентами, проводив майстер-класи. Не випадково першою у новому виставковому залі ЧНУ стала саме його виставка.

Експозиція складається з 34 робіт, написаних нещодавно. Художник провів певний період у Кам’янці, малюючи місцеві пейзажі.

На відкриття художньої виставки прийшли викладачі кафедри — наставники художника і відомі в Україні митці. Зібралися й студенти, для яких Володимир Сінусік провів майстер-клас із написання натюрморту. Пряма трансляція заходу велася на ютуб-каналі кафедри.

Привітав молодого митця в.о. ректора університету Олександр Черевко:

— Володимир Сінусік має свій стиль і, безперечно, матиме творче майбутнє. Молодий художник виставлявся за кордоном, отримав високу оцінку. А сьогодні ми з задоволенням надали йому свій зал і організували виставку його робіт. Я як ректор пишаюся, що школа художників ЧНУ стає з кожним роком більш знаною, має гарні надбання, випускає фахівців, художників, які потім знаходять себе в тому чи іншому мистецькому напрямі.

Ректор звернувся також і до студентів, які доєдналися до відкриття виставки онлайн:

— Треба вірити у краще, бути оптимістами, навчатися, старатися — і Бог дасть. Сьогоднішній захід цікавий не лише тому, що це перша виставка в нашому новому виставковому залі. Володимир Сінусік подає гарний приклад. Він почав із малого і досяг успіху. Бажаю всім нашим студентам гарно навчатися і здобувати перемоги на шляху до професійної самореалізації.

Привітати випускника прийшли директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, в.о. завідувачки кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Лілія Полудень, викладачі кафедри.

Як говорить доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, заслужений художник України Віктор Афонін, Володимир Сінусік шукає свій шлях, має власну стилістику.

— Мені дуже подобається тонке відчуття кольору. Кольори в картинах Володимира гармонізовані, мені це нагадує французьких майстрів живопису.

А викладачка кафедри Неоніла Недосєко відзначила прагнення художника до виставкової діяльності.

— Це чудово, що молоді художники виставляються. Володимир — це невгамовна творча постать, це ім’я, яке ми вже знаємо і якому довіряємо. І приємно, що в його багатогранності одна з граней — це навчання в Черкаському національному університеті.

Відвідала виставку і старша наукова співробітниця Черкаського художнього музею Ірина Шамрай. Вона відзначила, що виставковий зал у ЧНУ дуже достойний і що виставка організована на належному рівні.

— Роботи художника якісні. Радує, що Володимир знайшов себе, що в його роботах з’явилося сонце, — зазначила вона.

Володимир Сінусік подякував Черкаському національному за надану можливість:

— Приємно, що у стінах рідного університету моїй творчості приділили стільки уваги. Це додає впевненості, що мої картини, моя праця приносять людям радість!

Виставка триватиме у ЧНУ до 15 грудня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x