Олімпійці підняли над ЧНУ Олімпійський прапор

Олімпійці підняли над ЧНУ Олімпійський прапор

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького вчергове провели Олімпійський урок.

Першокурсники університету відчули справжній олімпійський дух на святі спорту — з «Розминкою майбутнього олімпійця» та майстер-класами від відомих спортсменів і тренерів ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

Ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького, голова відокремленого підрозділу спортивної студентської спілки України Олександр Черевко привітав усіх учасників дійства:

— Вітаю студентів та викладачів із 16-им Всеукраїнським олімпійським уроком! Ми організовуємо це дійство для вас, наші першокурсники, бо вступивши до університету, ви перейшли у вищу лігу спортивного життя. Але так само це свято й викладачів, які вкладають свої знання і душу в те, щоб ви були сильнішими, сміливішими, цілеспрямованішими. Вони виховують чемпіонів! — сказав Олександр Володимирович. — 70 років поспіль Черкаський національний показує найкращі результати на спортивних змаганнях в області. У нас навчаються і працюють десятки відомих спортсменів. Наші випускники, студенти й викладачі прославляють Черкащину на весь світ. Проведенням цього дійства ми показуємо приклад здорового способу життя. Адже спортсмен не лише тренує тіло, а ще й гартує свій характер, завдяки чому може досягти неабияких висот у житті. Бажаю вам завжди вірити й досягати! І реалізовувати в житті гасло олімпійців — «Швидше, вище, сильніше»!

За словами ректора Олександра Черевка, Черкаський національний зберігає лідерство на спортивній арені області, а також сміливо заявляє про себе на весь світ завдяки відомим спортсменам, що навчалися і професійно відбулися в нашому університеті. Серед них: один олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, два призери Олімпійських ігор, три призери Паралімпійських ігор і два призери Дефлімпійських ігор. Нині в ЧНУ працюють і навчаються 7 майстрів спорту України міжнародного класу; 41 майстер спорту України; понад 100 кандидатів у майстри спорту; 73 студентів включено у склад збірних команд України; 64 студенти — спортивний резерв України.

Долучилися до вітань університетської громади й призери Олімпійських ігор: Олександр Мотузенко, Олександр Феденко, Сергій Куліш, Валентин Дем’яненко, чемпіон Паралімпійських ігор Богдан Кулинич; голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда, начальник Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Антоніна Саприкіна, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Тетяна Уфімцева, голова відділення Олімпійської академії в Черкаській області, голова профкому ЧНУ Анатолій Стеценко та ректорат університету.

Почесне право підняти Олімпійський прапор надали чемпіону Паралімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), чемпіону світу та Європи з мініфутболу, члену паралімпійської збірної України з футболу, викладачу кафедри спортивних ігор ЧНУ Богдану Кулиничу та призеру 24-х Олімпійських ігор-1988 із веслування на байдарці у місті Сеул (Південна Корея), заслуженому майстру спорту СРСР, чемпіону світу 1987, 1989 та 1990 років, триразовому призеру чемпіонатів світу, двадцятиразовому чемпіону СРСР, випускнику факультету фізичної культури Черкаського педагогічного інституту (1989 р.), почесному громадянину міста Сміла Олександру Мотузенку.

— Від олімпійської сім’ї, де всі є вихідцями з ЧНУ, бажаю вам здоров’я. Дбайте про нього, адже в здоровому тілі — здоровий дух. Рівняйтеся на олімпійців: зробив зарядку — і все в порядку! — звернувся до першокурсників Олександр Мотузенко.

Увесь колектив університету продемонстрував чудову фізичну підготовку на Університетській площі. «Розминку майбутнього олімпійця» провели випускниця ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, провідна фітнес-тренерка клубу «Атлантіс» Юлія Тертична та студенти ННІ ФКСЗ.

Кожен охочий після флешмобу-руханки міг взяти участь у спортивних майстер-класах із 16-ти найпопулярніших видів спорту, які проводили провідні спортсмени та тренери навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я на галявині за НК №1.

Студенти попрактикувалися в таких видах спорту: спортивна гімнастика, еквілібристика, фітнес, полденс; спортивні одноборства, бокс, греко-римська боротьба; ігрові види спорту (мініфутбол, волейбол, баскетбол); велоспорт, академічне веслування; стрільба з лука, фехтування; армрестлінг, пауерліфтинг, гирьовий спорт.

Голова профкому ЧНУ Анатолій Стеценко та ректор ЧНУ Олександр Черевко нагородили сертифікатами про грошову винагороду тих, хто найкраще облаштував свою локацію і показав там найбільш яскравий майстер-клас.

Відтак, перше місце посіла база № 1 (гімнастика спортивна, еквілібристика, фітнес, полденс), друге — база № 2 (спортивні одноборства, бокс, греко-римська боротьба), третє — база № 3 (ігрові види спорту).

— Круто, що в університеті відбуваються такі яскраві заходи. Завдяки Олімпійському уроку сіра буденність трішки розвіялася, з’явився настрій, захотілося активно спортом зайнятися. Як відомо, хороший настрій позитивно впливає на імунітет. Тому з такою якісною організацією подій ніякі хвороби студентам та викладачам ЧНУ не страшні, — поділився враженнями голова студради ННІ української філології та соціальних комунікацій Володимир Піддубний.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x