Фізики ЧНУ розпочинають нові грантові дослідження в області нанотехнологій

Фізики ЧНУ розпочинають нові грантові дослідження в області нанотехнологій

Наукові дослідження є неодмінною складовою діяльності сучасного університета і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького достойно підтримує цю традицію. Про це повідомляють у пресслужбі ЧНУ.

Цьогоріч команда фізиків університету серед понад двох сотень претендентів виборола міждержавний грант (реєстр.№0120U103665) і отримала фінансування на дослідження в області наноматеріалів.

Протягом двох років науковці разом із польськими колегами з університету AGH Кракова будуть вивчати процеси утворення наноформ оксидів перехідних металів, зокрема — пентаоксиду ванадію. Ці матеріали є перспективними для збільшення ємності електроакумуляторів, створення чутливих газових сенсорів, нанотранзисторів та іншого.

До складу черкаської наукової групи під керівництвом професора Андрія Гусака входять викладачі кафедри фізики, аспіранти і студенти спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали». Експериментальні дослідження проводяться на науковому обладнанні центру фізико-хімічних досліджень ЧНУ під керівництвом директора центру Ярослава Короля.

Консультативну підтримку проєкту надають фахівці кафедри хімії та наноматеріалознавства університету, зокрема Ростислав Галаган. Планом робіт передбачено експериментальне вивчення закономірностей формування наночастинок методами електронної мікроскопії, спектроскопії та іншими, а також розвиток теоретичних уявлень про атомні механізми їх утворення.

— Зважаючи на успішний досвід роботи фізиків ЧНУ у складі попередніх європейських проєктів, сподіваємося на отримання важливих і цікавих результатів у новому грантовому дослідженні, — зазначив Ярослав Король.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x