Сергійчук: «Усі медичні заклади мають бути готові лікувати хворих із COVID-19»

Сергійчук: «Усі медичні заклади мають бути готові лікувати хворих із COVID-19»

Рівень забезпечення киснем та кисневими концентраторами у лікарнях Черкащини, визначених для прийому хворих на COVID-19, вивчає обласна група. Все для того, аби промоніторити реальний стан справ у лікарнях з кисневими запасами. Про це інформують у пресслужбі ЧОДА.

Створення групи ініціював голова ОДА Сергій Сергійчук. За його словами, рівень забезпеченості киснем ліжкомісць – один із ключових показників того, що хворі на коронавірусну інфекцію отримуватимуть належне якісне лікування.

– Наразі Уряд за двома постановами спрямував Черкащині 17 млн грн та 85 млн грн відповідно, – говорить очільник Черкащини. – Ці кошти передбачені для придбання кисневих концентраторів для лікарень та забезпечення закладів кисневими точками. Зараз медичні установи поступово отримують концентратори. Щодня забезпечення киснем зростає. За тиждень закупили 95 одиниць, сьогодні доставили ще +25 концентраторів. Наша мета до кінця року – 80% забезпечення.

Моніторингова група вже перевірила 5 закладів у Смілі, Шполі, Звенигородці та Городищі. Нині у Шполянській багатопрофільній лікарні імені братів М.С. і О. С. Коломійченків працюють над централізованим підключенням інфекційного відділення до кисню. Завершити всі роботи тут планують упродовж тижня. Такі ж роботи тривають і у Городищенській лікарні.

Важливе питання, якому моніторингова група також приділяє увагу, – це стан електромереж лікарень, оскільки не всі заклади пристосовані до роботи в умовах посилених навантажень. Усе обладнання, що транспортує кисень, має безперешкодно працювати в зимовий період. Крім того, у лікарнях мають бути альтернативні джерела на випадок аварії основного джерела.

Загалом в області приймають ковідних хворих 19 медичних установ. Тут розгорнули майже 1,5 тисячі ліжок. Підключені до кисню майже 600 ліжок. Завдання ж перед областю – збільшити показник кисневого забезпечення ліжок до 80%. Заклади очікують на поставку 243 концентраторів за постановою №923 та ще 1,5 тисячі – за постановою №1099.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x