ЧДТУ підписав меморандум про співробітництво з Департаментом кіберполіції

ЧДТУ підписав меморандум про співробітництво з Департаментом кіберполіції

3 листопада 2020 року в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи факультету інформаційних технологій і систем, відбулася зустріч із заступником начальника відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Андрієм Тютенком. Головною метою візиту представника департаменту кіберполіції до університету стало спілкування із викладачами факультету інформаційних технологій і систем та факультету електронних технологій і робототехніки задля залучення молодих фахівців до особливої роботи, яка з кожним роком набуває вагомості у сучасному суспільстві.

– Нам потрібні фахівці, які мають спеціальні навички. Таких фахівців готують не в поліцейських академіях, а саме у технологічних вишах. Кваліфіковані спеціалісти ІТ-сфери надзвичайно ціняться у нашій роботі, – зазначив Андрій Тютенко.

Під час зустрічі заступник начальника відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Андрій Тютенко розповів учасникам зібрання про відділ протидії кіберзлочинам, ознайомив із напрямами роботи оперативного підрозділу, поділився кількома випадками поширених кіберзлочинів. Окрім цього, Андрій Тютенко наголосив на ефективній співпраці Департаменту кіберполіції України з європейськими та американськими спеціальними службами, а також навів приклад перспективного кар’єрного росту одного з випускників Черкаського державного технологічного університету.

Викладачі ЧДТУ активно цікавилися можливостями співпраці з відділом  протидії кіберзлочинам в Черкаській області, ставлячи запитання стосовно залучення фахівців з кіберполіції до освітнього процесу, стажування студентів в установі тощо.

Наприкінці зустрічі ректор ЧДТУ Олег Григор підписав Меморандум про співробітництво між Черкаським державним технологічним університетом та Департаментом кіберполіції Національної поліції України (начальник – Олександр Гринчак).

Згідно із меморандумом партнери співпрацюватимуть у сфері наукової, методичної, навчальної, інформаційної та іншої діяльності з питань протидії кіберзлочинності відповідно до Конституції України, законів України «Про Національну поліцію», «Про освіту», «Про вищу освіту» та інших законодавчих актів. Ефективне співробітництво передбачає: підвищення рівня професійних знань поліцейських, державних службовців, працівників, викладачів; впровадження у освітній процес передового науково-професійного досвіду, залучення фахівців в якості викладацького складу; організацію і проведення практичного ознайомлення здобувачів вищої освіти із завданнями і функціями Департаменту кіберполіції в його підрозділах; підготовку, проведення науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів, інших заходів з актуальних проблем протидії кіберзлочинності тощо.

– Черкаський державний технологічний університет рухається в ногу з науково-технічним прогресом, піклуючись про підготовку кваліфікованих фахівців, конкурентоспроможних на сучасному ринку праці. Сьогодні співпраця зі стейкхолдерами допомагає нам скоригувати освітні програми, аби наші випускники впевнено торували шлях успішного професійного розвитку, – наголосив  ректор ЧДТУ Олег Григор.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x