Начальник ГУ Держгеокадастру: «Громадської ради більше не існує»

Начальник ГУ Держгеокадастру: «Громадської ради більше не існує»

Виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Оксана Сіроштан розповіла журналістам, чому ліквідувала громадську раду при управлінні. На думку керівника, діяльність цієї організації не лише не відповідає чинному законодавству, а й завдає чималої шкоди людям. Вона переконана, що її представники лобіюють інтереси окремих осіб, «проштовхуючи» документи, що позбавляють права власності на землю простих громадян. Про це «Нову Добу» інформує власний кореспондент.

– В засобах масової інформації вчора гучно прозвучала інформація стосовно того, що представники громадськості планують блокувати роботу головного управління, а саме комісії щодо створення конкурсу на зайняття вакантних посад, – відзначила виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Оксана Сіроштан. – Сьогодні проходить конкурс на заміщення вакантної посади інспекції сільського господарства і ми дізналися про такі акції протесту.

За словами керівника черкаського ГУ Держгеокадастру, такі дії представників громадськості є не лише протиправними, а й узагалі беззмістовними, оскільки самої громадської ради нині вже не існує.

– Наприкінці 15 року до головного управління масово почали надходити звернення від різних громадських організацій Черкащини щодо створення при управління громадської ради. В процесі довгих перемовин, під тиском на початку 2016 громадська рада була створена. Метою її створення було сприяння у наданні земельних наділів учасникам АТО. Поступово її повноваження розширились. З перших засідань, на яких я була присутня, стало зрозуміло, що фактично всі члени мають свій інтерес у формуванні поглядів організації, – розповіла Оксана Миколаївна. – За 9 місяців роботи громадська рада не здійснила жодного рішення, жодної дії, спрямованої на якусь допомогу в роботі ГУ. Кожен раз засідання завершувалися лише словами.

За словами Оксани Сіроштан, як виявилося, діяльність громадської ради була не лише непотрібною, а й певною мірою шкідливою.

– Представники громадської ради взяли за правило приходити в головне управління, ледве не з ноги відчиняти двері і вимагати, щоб відразу задовольнялись всі їхні вимоги. Під моральним тиском мої працівника робили нереальне. Я теж йшла на зустріч громадській раді і виконувала їхні вимоги, щоб зняти соціальну напругу. Це закінчилося тим, що в Смілянському, Христинівському районах та інших, місцеві жителі залишилися без землі. Виявилося, що громадська рада фактично лобіювала інтереси зацікавлених в отриманні землі осіб.

Ретельно дослідивши законодавство, представники Держгеокадастру дійшли висновку, що не лише діяльність, а й саме існування громадської ради є протизаконним.

Як пояснила в. о. обов’язків начальника головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 2010 року така громадська рада створюється лише при центральних апаратах.

– Враховуючи все це мною 20 грудня було підписано 2 накази. Один про скасування положення громадської ради, інший про скасування затвердження складу. Але ці дії не означають, що ми не готові співпрацювати з громадськістю. ГУ завжди відкрите до діалогу. Ми жодного разу не відмовили людям ні в наданні інформації, ні в наданні допомоги, ні в прийнятті документів. В нас дійсно є деякі проблеми, бо не помиляється лише той, хто нічого не робить, але шляхом натиску державні справи не вирішуються.

Начальник ГУ Держгеокадастру: «Громадської ради більше не існує»

Нагадуємо: Сьогодні зранку представники громадських організацій Черкас зібралися біля зали засідань Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади (колишній Будинок політосвіти), відбувалося засідання атестаційної комісії головного управління Держгеокадастру в області. За словами пікетувальників, громадськість незадоволена непрозорістю призначень керівних осіб структур ГУ Держгеокадастру, корупцією при виділенні земельних ділянок, ігноруванням громадської думки при прийнятті резонансних рішень тощо. Особливе занепокоєння викликала відмова керівництва головного управління включити до атестаційної комісії представників громадськості та розпуск громадської ради при головному управлінні.

У свою чергу працівники Держгеокадастру влаштували власний мітинг, зібравшись під стінами своєї установи з плакатами, в яких проголошуються гасла на підтримку ГУ Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x