Черкаський суд розгляне справу лікаря, який помер від коронавірусної інфекції

Черкаський суд розгляне справу лікаря, який помер від коронавірусної інфекції

Суд у справі лікаря, який лікував пацієнтів від COVID-19, та помер унаслідок хвороби відбудеться 30 листопада у Черкасах. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина на своїй сторінці у Facebook.

– Олег Гайда помер ще 30 червня, але ДОСІ держава не виплатила його родичам компенсації, передбаченої законом. За законом, родичі лікаря мають право на 1,6 млн грн, адже батько отримав коронавірус на роботі. Але, як і все в нашій країні, це виявилося нелегко!, – йдеться в дописі.

Вона зауважила, що усі ці місяці його син Ігор збирав документи, чекав на рішення комісій, аби ті встановили, що батько помер від COVID-19, яким інфікувався на роботі. За словами Стефанишиної, вони це підтвердили, проте замість допомоги Фонд соціального страхування України подав до суду.

– Завдання кожного чиновника — допомагати медикам і їхнім сім’ям у цей складний час. А не робити так, щоб вони чекали по пів року! Страшно, що комусь це ще треба доводити, – зазначено у повідомленні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x