Світлій пам’яті Турчаненка Юрія…

Світлій пам’яті Турчаненка Юрія…

Відійшов у вічність колишній голова правління ВАТ «Черкаське хімволокно»

Нещодавно стало відомо про смерть Турчаненка Юрія Тимофійовича, який свого часу був керівником ВАТ «Черкаське хімволокно». Про це інформують на сторінці ВО «ЧЕРКАЩАНИ» у фейсбуці.

Черкасець Турчаненко Юрій Тимофійович – Заслужений працівник промисловості України. Народився він 1937 року. Вищу освіту здобув у Київському технологічному інституті легкої промисловості, і з 1961 року почав працювати на Черкаському заводі штучного волокна (згодом – ВАТ «Черкаське хімволокно»). Там обіймав посади майстра цеху, начальника зміни, начальника хімічного цеху №1, головного інженера. Із 1982 року Юрія Тимофійовича призначили директором заводу, а 1994-го його обрали головою правління «Черкаського хімволокна».

Фото з відкритих інтернет-джерел

Під керівництвом Турчаненка Юрія ввели в експлуатаціо виробництво з випуску віскозної нитки безперервним способом, розширили асортимент продукції з 13 до 34 найменувань, освоїли виробництво багатофіламентних та плоскофіламентних ниток, аналоги яких відсутні на світовому ринку.

Фото з відкритих інтернет-джерел

За вагомий внесок у розвиток промисловості України Турчаненка Юрія Тимофійовича відзначили урядовими нагородами, багатьма Почесними грамотами то відзнаками.

Фото з відкритих інтернет-джерел

Комерційний директор ВАТ «Черкаське хімволокно» Валерій Юнг працював із Юрієм Тимофійовичем ще з 60-х років. У коментарі «Новій Добі» Валерій Андрійович зазначив:

– Юрій Тимофійович прийшов працювати на завод штучного волокна 1961 року, я – 1969-го. Тож ми працювали разом упродовж тривалого часу, майже все життя. На той час «Черкаське хімволокно» було одним із найбільших хімічних підприємств у Черкасах та й у всьому СРСР. Його потужність забезпечувала вироблення найбільших обсягів віскозної нитки й целофану.

На «Черкаському хімволокні» були досвідчені й мудрі керівники, і, певно, саме вони посіяли в серцях працівників багато добра. Юрій Тимофійович свого часу долучився до багатьох важливих ініціатив на підприємстві. Він був хорошим фахівцем і дуже рано став головним інженером масштабного комбінату.

Як керівник, він добре знав, що треба було постійно розвиватися, удосконалюватися. Юрія Тимофійовича я згадую як умілого організатора, людину надзвичайно дисципліновану і вдумливу. Це чимало важить: виробництво на «Черкаському хімволокні» було безперервним, і за будь-яких проблем зупинити його не можна було. Натомість потрібно було швидко ухвалювати рішення, і Юрій Тимофійович завжди аналітично підходив до вирішення всіх ситуацій. Адже робота на такому потужному підприємстві – то велика відповідальність для всіх працівників. І недарма «Черкаське хімволокно» мало високі показники.

Юрій Тимофійович завжди вирішував усе мирно і спокійно, без скандалів – завжди шукали рішення за столом переговорів. Тому треба віддати належне – як на той час він був дуже прогресивною людиною.

Дуже шкода, що втратили таку людину, такого талановитого спеціаліста й керівника. Він заслуговує того, щоб згадали про нього і його діяльність.

Володимир Шепель, голова первинної профспілкової організації ВАТ «Черкаське хімволокно», теж згадує Турчаненка Юрія добрим словом:

– Пам’ятаю Юрія Тимофійовича як талановитого інженера, мудрого керівника й людину з добрим серцем. Він був із тих, хто не скривдить і мухи, при  цьому добре знав свою справу і працював на совість.

ВАТ «Черкаське хімволокно»  фактично припинило виробничу діяльність іще 15 років тому. Однак завдяки діяльності сумлінних людей, зокрема і старанням Турчаненка Юрія «Черкаська ТЕЦ», створена свого часу як дочірнє підприємство, досі залишається основним джерелом централізованого теплопостачання населення і промислових підприємств Черкас.

Саме на таких постатях, як Турчаненко Юрій, формувалося та розвивалося наше місто. Багато чого під його керівництвом було зроблено для інфраструктури Черкас та жителів обласного центру.

Світла пам’ять цій великій Людині, яка творила історію нашого міста!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x