У Черкасах обговорили концепцію територіальної оборони держави

У Черкасах обговорили концепцію територіальної оборони держави

Сьогодні, 2 грудня, на базі Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулася всеукраїнська військова конференція з обговорення концепції територіальної оборони. Про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

У заході взяли участь командувач територіальної оборони командування Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Анатолій Баргилевич, голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, військовий комісар Черкаського обласного військового комісаріату, полковник Сергій Лобан, командир бригади територіальної оборони Черкащини, підполковник Анатолій Стуженко, а також командири бригад і заступники військових комісарів з ТРО з усіх областей України.

Під час конференції військовики й посадові особи обговорили концепцію територіальної оборони, зважаючи на пріоритетні напрямки роботи та враховуючи бойовий досвід особового складу.

Сергій Сергійчук доручив командувачеві й командиру звернути увагу на окреслення потреб на наступний рік і відповідний розподіл бюджетних коштів. Очільник облдержадміністрації наголосив на тому, що Україна має змінити підхід до оборонної справи, зважаючи на закордонний (зокрема, ізраїльський та швейцарський) досвід. За його словами, законодавство не має встановлювати жорсткі вимоги, приміром, щодо віку і статі людини, яка має бажання захищати державу; потребує вдосконалення й організація армійської системи та ставлення до зброї.

– Ознайомившись зі станом підготовки територіальної оборони, я був неприємно вражений тим, що за ці роки не було створено бази для дислокації бригади й розміщення під час надзвичайних подій батальйону територіальної оборони. Тепер ці питання почали вирішувати, можу запевнити, що приділятимемо їм пильну увагу. Ми зможемо довести, що Черкащина в цих питаннях – одна з найкращих, – зауважив голова ОДА.

За словами командувача територіальної оборони командування Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майора Анатолія Баргилевича, в основі концепції розвитку територіальної оборони – мотивовані люди, які готові захищати свій рідний край, і ті принципові зміни, до яких прагнуть Збройні сили. Він зауважив, що обороні є чим пишатися: цьогорічні завдання виконані як належне – звісно, з допомогою керівників і з підтримкою громадськості.

– Питання оборони й територіальної цілісності України недарма обговорюємо саме в Черкасах, адже це – знаменитий козацький край, що славиться патріотами, пошануванням традицій і ревним бажанням захищати Батьківщину, – пояснив Анатолій Баргилевич.

Командир Черкаської бригади територіальної оборони, підполковник Анатолій Стуженко зазначив, що формування нової концепції – процес важливий і незворотній, що визначає тактику і стратегію дій України на найближчі 5 років, окреслюючи основні завдання для військовиків.

– Так, нам є над чим працювати, але вже маємо велике досягнення – взаємодію. Зокрема, ми постійно беремо участь у навчаннях, обмінюючись досвідом із підрозділами інших областей України. Це дає змогу не тільки нарощувати свою бойову спроможність, а й допомагати іншим, а також усвідомити нашу єдність, – розповів Анатолій Стуженко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x