На Жашківщині рибалкам нагадали правила безпеки на льоду

На Жашківщині рибалкам нагадали правила безпеки на льоду

Щойно водойми області скувало кригою, одразу активізувались любителі підлідного лову. З метою попередження трагічних випадків на замерзлих водоймах області співробітники Управління ДСНС у Черкаській області розпочали широку інформаційно-роз`яснювальну роботу серед населення, зокрема серед любителів зимової рибалки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Так, 23 грудня рятувальники Жашківського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області вирушили в профілактичний рейд водоймами міста Жашків.

Під час відпрацювання фахівці Служби порятунку застерегли рибалок та місцевих жителів від необдуманих вчинків та нагадали правила безпечної поведінки на льоду. Співробітники ДСНС розповіли, як перевірити міцність та товщину льоду за кольором чи за допомогою підручних засобів. Також рятувальники розповіли рибалкам правила порятунку людини, яка провалилася під кригу та порядок дій потопаючого.

Спілкуючись з місцевими рибалками, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій закликали дотримуватися правил безпеки та у разі недостатньої товщини льоду не випробовувати долю й не ризикувати власним життям. Кожен рибалка отримав інформаційні листівки й пам`ятки в яких викладені правила безпеки під час зимової риболовлі. Аналогічні листівки рятувальники розмістили на інформаційних стендах міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x