Радіаційна обстановка на території області продовжує бути стабільною

Радіаційна обстановка на території області продовжує бути стабільною

«Загальний радіаційний стан на території Україні у листопаді 2020 року був сталим і залежав від розподілу природних радіонуклідів у верхніх шарах землі. Вплив газоаерозольних викидів атомних електростанцій на рівень радіоактивного забруднення атмосферного повітря був зникаюче малим». Про це повідомили із Центру прогнозування наслідків радіаційних аварій Українського гідрометеоцентру.

Радіаційна обстановка на території Черкаської області також продовжує бути стабільною. Про це свідчать результати щоденних вимірювань радіаційного фону на метеостанціях області.

Упродовж листопада добові значення радіаційного фону коливались у межах 10–16 мікрорентген за годину (мкр/год). Значення у 16 мкР/год було зафіксовано у місті Черкаси 2 листопада.

Найнижчі рівні гамма-фону у 10-11 мкр/год спостерігались, в основному, у містах Золотоноша (25 днів), Чигирин (10 днів), Черкаси (6 днів) та с. Озірна Звенигородського району (4 дні).

Середні значення гамма-фону за листопад 2020 року були такими:

11 мкР/год – у місті Золотоноша;

12 мкР/год – у містах Черкаси та Чигирин;

13 мкр/год – у містах Жашків, Канів, Сміла, Умань та с. Озірна Звенигородського району.

За оцінками фахівців діапазон природного фону гамма-випромінення для території України може коливатись у межах 4–25 мкр/год.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x