Жорсткий карантин в Україні можуть запровадити вже на початку нового року

Жорсткий карантин в Україні можуть запровадити вже на початку нового року

МОЗ пропонуватиме уряду запровадити жорсткий карантин із початку січня терміном на три тижні. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За словами міністра, уводити повний локдаун до кінця грудня немає необхідності, оскільки медична система країни наразі витримує навантаження.

– Однак наприкінці січня очікується значне збільшення навантаження на медичну систему, оскільки до коронавірусної хвороби додасться зростання захворюваності на грип. Саме тому до цього періоду необхідно підготувати систему і підійти з мінімально можливими цифрами щодо захворюваності на COVID-19 і госпіталізації, – зазначив Максим Степанов.

Як повідомив міністр охорони здоров’я, за медичними й епідемічними показниками запроваджені в країні протиепідемічні заходи дають свої результати, зокрема карантин вихідного дня.

Цього тижня майже щодня фіксується менше нових випадків інфікування, порівнюючи з попереднім. Наприклад, станом на сьогодні виявлено майже на 1 тис. хворих менше, ніж минулої п’ятниці, – повідомив Степанов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x