Шахрай із Черкас привласнив більш як 7 млн грн на інтернет-аукціонах

Шахрай із Черкас привласнив більш як 7 млн грн на інтернет-аукціонах

За шахрайство під виглядом продажу автівок з інтернет-аукціонів житель Черкас постане перед судом. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області.

Черкасець привласнив понад 7 мільйонів гривень громадян під виглядом послуг з придбання автомобілів із-за кордону. Правоохоронці завершили досудове розслідування та направили справу до суду. Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

30-річного правопорушника викрили співробітники кіберполіції Черкащини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції.

Як з’ясувалося, чоловік пропонував послуги з купівлі автівок на закордонних інтернет-аукціонах, з подальшим їх розмитненням, постановкою на облік та сертифікацією. За розробленою схемою, при реєстрації на аукціоні чоловік вказував дані покупця. Далі він отримував документи, де було зазначено, що клієнт переміг в аукціоні. Однак зловмисник не сплачував вартість лоту та зникав не виконуючи своїх зобов’язань. У такий спосіб черкасець ошукав десятьох громадян.

Чоловікові було оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду для прийняття рішення. Зловмиснику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x